Omväxlande söndag

Efter frukost åkte jag iväg för att hjälpa en väns man med ett medicinskt problem. En enkel praktisk sak som de har beviljad hjälp med men som inte blir utförd för att de som jobbar inte klarar va att utföra själva tjänsten. Vet ni, jag blir alldeles matt när jag tänker på hur illa ställt det är med kompetensen inom de så kallade omsorgstjänsterna. Hur kan man ens skicka personal för att utföra ett jobb som de inte vet hur man gör?!! Suck!

Jag fick kaffe och morotskaka och vi pratade en stund. Själva ”jobbet” tog bara ett par minuter. Sedan åkte jag tillbaka hem till stugan.

Lyssnade på bok och läste lite. Pojkarna var ute och fick lufta sig. Det var fruktansvärt varmt.

Orvar låg så fint i gräset. Han trivs bäst när det inte är någon på besök. Vet inte om jag ska påstå att han är rädd för folk, men han undviker dem i alla fall. Kommer det någon gömmer han sig.

Hade bestämt med B-M att vi skulle ses och gå till Nathalie’s och äta. Det var så fullt där att vi blev tvungna att sitta inomhus. Det funkade, men var väl inte helt optimalt.

Märkligt nog fick vi en tallrik sallad och varsina bestick för att äta från samma tallrik. Vi åt, men tyckte att det var lite konstigt att servera så med tanke på pandemin.

Vi åt gös på planka och jag drack vitt vin till. B-M drack öl. Det var gott, men ingen sensation.

Vi gick sedan hem och B-M cyklade hem till sig. Jag vattnade mina växter och satt sedan ute ganska länge och pratade i telefon med Fia. Gick till och med in under samtalet eftersom  det blev både kallt och mörkt.

Ska sova, känner mig helt slut och matt. Värmen tar alla mina krafter. Det är återigen 30 grader inomhus i stugan.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Omväxlande söndag

 1. Susjos skriver:

  Verkligen inte kul när det inte finns kompetens inom hemsjukvården, vilken tur att du kunde hjälpa till!
  Jo, det är ganska varmt nu, vi får tillgång till stugan nästa vecka, då ser det ut som att det ska bli regn!
  Ha en fortsatt fin sommar!

 2. Ingrid skriver:

  Visst blir man lite utmattad av värmen, men jag trivs ändå med den, men så behöver jag ju inte anstränga mig mer än jag vill heller.
  Det låter som om du haft en ganska behaglig söndag i alla fall och så bra att du kunde hjälpa till med det där medicinska problemet.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

 3. Znogge skriver:

  Det är verkligen illa när personalen inte kan det som förväntas.
  Lika illa att servera en sallad på gemensam tallrik. Hur tänkte de där?
  Så fin Orvar är! Jag minns vår första katt som inte heller alls gillade besökare utan helst drog sig undan också.

  Kram och god tisdag!

  • Kraka skriver:

   Ja, Orvar är verkligen vacker. Det är Kingston också, men han är social och går gärna fram och hälsar på besökare. Oavsett om det är en människa eller en hund. En katt skulle jag väl tro också, men vi får inte direkt besök av katter här hemma. Hundar får bara komma om de är snälla mot katter och träffat sådana förut.

   Det där ”medicinska problemet” är så löjligt enkelt så man blir mörkrädd. Flera av dem som kommer är undersköterskor och jag kan inte låta bli att undra om de verkligen fått sin utbildning i Sverige eller om man ”glömt” kolla att de verkligen har en från hemlandet.

   Ha en riktigt bra tisdag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *