Here we go again – Eller tredje gången gillt, förhoppningsvis

Igår var det torsdag och jag insåg att jag var tvungen att ta med min nya laptop till Elgiganten och reklamera den. Den slocknade, flimrade och rent ut betedde sig.
Efter att jag målat en omgång och det var torkdags gav jag mig av.

Det var sjukt mycket folk och lång väntan. Men till sist var det min tur. Man tog med datorn och det dröjde inte länge innan man var tillbaka och sa att det var fel på grafikkortet. Det gick att laga om jag ville, men det skulle ta tid. Man hade normalt 21 dagar i serviceavtalet men nu under pandemin tog det betydligt längre tid. Att vänta en månad kändes ju inte direkt lockande så jag nappade på deras andra alternativ. De köpte tillbaka datorn. Jag hade kunnat få pengarna insatta på mitt konto inom 3 dagar. Men jag valde att få ett tillgodokvitto. Gick sedan in och kollade på de laptopar de hade med touchskärm. Men jag var ju redan övertygad om vilken jag ville ha.

Det var samma försäljare som i söndags och han försökte ännu en gång lura på mig den inte helt nya datorn. Men jag sa direkt ”Nej, den vill jag inte ha. Det var den jag lämnade tillbaka i måndags. Du får beställa en ny till mig.”
Han beställde en ny som skulle skickas direkt till mig och jag betalade med mitt tillgodokvitto. Den nya skulle nog komma på måndagen.

Jag åkte hem till pojkarna och fixade lite åt dem och gosade. Sedan åkte jag till stugan igen och målade ännu några panelbräder. Sedan gick jag och la mig och sov nog 2 timmar. Därefter var det dags för jobb igen.

Natten var överraskande bra. Jag gillar att jobba med postoppatienterna på Huddinge. Man gör stor kirurgi och många är mer eller mindre ivamässiga.

På fredagsmorgonen åkte jag till stugan för att sova och måla. Av någon anledning kom aldrig byggkillarna. Men vi, eller egentligen F, känner dem och det känns inte som något problem. Förutom att jag behövt hjälp att flytta de målade bräderna och lägga upp nya. Men det kommer att reda sig tidsmässigt ändå. Eller så hittar jag någon imorgon som kan hjälpa mig.

Pluggade ett par timmar och åt lunch. Den lunch jag skulle haft som nattlunch. Jag hade kokat sista potatisskörden och skulle ha en halv burk köttbullar till den. Det var en sådan där burk med en ring att dra i för att öppna. Men den gick förstås av. Hann stanna till på Willys och köpa en färdigrätt som jag åt på natten.

Jag fick meddelande om att min dator fanns att hämta hemma på mitt paketutlämningsställe. Gjorde upp med F att jag skulle komma till honom när jag hämtat den och få hjälp att konfigurera. Han fixade sedan också Firefox åt mig. Eller den röda räven som jag brukar säga.

Jag fixade åt pojkarna hemma. Insåg att jag glömt köpa mjukmat, men hittade ett paket hemma. Tog ett bad och åkte sedan tillbaka till stugan. Kände att jag vill vara här i lugnet. Imorgon får det bli fri sovning, det var ett tag sedan.

Tittade på Hudson & Rex på TV4play. Drack ett glas rött jag hade kvar och njöt av att bara vara. Trots jobbiga grannar så är stugan min oas i livet. Det är här jag laddar mitt batteri.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Here we go again – Eller tredje gången gillt, förhoppningsvis

 1. znogge skriver:

  Då håller jag en tumme för att den nya datorn fungerar som den ska så att du slipper fler turer till Elgiganten. Men så fräckt att försöka lura på dig den inte helt nya datorn. Den borde säljas som begagnad och inget annat.
  Så skönt att stugan är din oas även om en del av grannarna verkar lätt knepiga för att uttrycka sig snällt.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, jag tror inte jag riktigt orkar med mer datorkrångel i nuläget. Ja, den borde ju säljas som begagnad eller demoex, vilket jag tror den varit.
   Ja, stugan betyder mycket för mig och kanske får man räkna med att vissa är mer knepiga ön andra… Eller som det står på en av mina nya T-shirts: ”Livet är en soppa och jag har en gaffel”.
   Ha en bra avslutning på fredagen och en god sömn!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *