Ännu en crazy week

Jag längtar verkligen efter ledigt. Det ligger ledighet längre fram, men nu gäller det att kämpa på en månad till. Den här veckan var precis lika crazy busy som förra.

Måndagen skulle börjat med frukost ihop med F. Men han försov sig och planerna fick stuvas om. Istället åkte jag med honom till hans jobb och fick en kopp kaffe där. Sedan promenerade jag från deras kontor, som ligger ett stenkast från Värtahamnen, till Odenplan. Det är en ganska rejäl sträcka.

Jag har länge suktat efter en speciell kopp som jag sett på instagram. Visste att den skulle finnas på Tehuset Java och passade på att gå in där när jag ångade förbi.

Sedan fortsatte jag Odengatan upp mot Odenplan. Slank in på Lindex eftersom jag tyckte mig se ett par intressanta byxor genom fönstret. Det visade sig finnas en kavaj till. Provade, skyndade ner till strumpavdelningen och hittade just de strumpbyxor jag planerat köpa vid tillfälle och betalade.

Sedan raka vägen till Blodcentralen. 450 milliliter fattigare på blod slog jag mig ner och drack kaffe och äntligen fick jag något att äta. Det var redan lunchtid.

Åt två sådana där mackor med leverpastej. Sedan en snabb runda i Akademibokhandeln och sedan T-banan hem. Hann sova, eller i alla fall ligga i sängen, 1½ timme.

Eftersom vi missat vår frukost så hade vi bestämt att fika hos F innan jag skulle till jobbet. Jag hade förväntat mig en kanelbulle eller liknande. Han hade köpt rosa prinsessbakelser. Så gott!

På jobbet fanns det inga kläder i min storlek Ett lika irriterande som vanligt problem. Jag tog operationskläder. Alternativet var att gå i underkläderna och det misstänker jag att arbetsgivaren inte skulle gilla. Vi får egentligen inte använda operationskläder eftersom de är dyrare att tvätta. Men då får de väl se till att det finns kläder!

Tror att det var en rätt okej natt, minns inte så noga Så det kan inte hänt något mer uppseendeväckande för det brukar jag minnas.

Tisdagen åkte jag först hem och sov 1½ timme. Sedan iväg för att gå på konsert. Jag vet att det är lite galet att gå upp mitt i ett sovpass, men jag vill verkligen inte missa tillfällen att lyssna på marimba.

Hem igen efter konserten. Shoppade på vägen, livsmedel av olika slag och gravljus. Fikade, det var medlemserbjudande med kaffe och wienerbröd för 10 kronor.

Sov ytterligare 1½ timme. Sedan var det dags att bli klar för att åka till jobbet. På jobbet fanns nu byxor, men inga bussaronger i rätt storlek. Det fick bli en kombo av vanliga och op-kläder.

Natten var lugn. Lite extra krydda på morgonkvisten då patienten tilltalade mig med svordomar och diverse obscena namn som ni säkert kan lista ut vilka det var. Men vi var förberedda på att han alltid var så mot kvinnlig personal så jag tog det inte personligt.

Onsdagen lyckades jag ta mig hem utan att fastna i köer. Troligen beroende på att jag var på väg en halvtimme tidigare än vanligt. Det blir avdrag på lönen, är ju timanställd, men det var det värt. Jag var snabbt i säng och Kingston la sig på plats hos mig. Orvar kom senare och la sig en bit ifrån oss.

Vaknade av mig själv och gick på toa. Skulle sedan sova igen men det gick så där. Det var sms att besvara, och sedan ett styrelseärende inför morgondagens årsmöte. Passade på att skriva svar på några viktiga mail. Mailade den resebyrå jag vill ha hjälp av inför resan till Franska Guyana och betalade ett par räkningar. Packade nattlunchlådan och satte mig sedan med kaffe och en knäckemacka. Planerade några saker att göra framöver, som bokning av influensavaccin och gjorde upp tid för den traditionsenliga julbordslunchen på IKEA med frudin.

Åkte till jobbet. Natten var okej, men en hel del att göra.

Torsdagen åkte jag hem och sov några få timmar. Skulle på årsmöte i studentföreningen och vi behövde ha ett förmöte som skulle börja klockan 16:00. Gick upp 14 för att kunna vara klar och åka klockan 15. Hann med lite kaffe men inget att äta. Vilket skulle visa sig vara en miss.

Jag blev försenad på grund av vägarbete på Dag Hammarskölds väg. Hann därför inte in på Fågelsången och köpa en macka som jag tänkt. Hade två paprikor i väskan och åt den ena och tog kaffe och hittade en bit vetebröd och ett par småkakor i cafeterian på skolan.

Årsmötet, som började klockan 18:00, gick fort och jag hann bra till jobbet. Hann dessutom köra hem en av styrelsemedlemmarna på vägen.
Tänkte stanna på Cirkel K vid Ågestavägen och köpa något att äta. En korv med bröd till exempel. Men det var kaotiskt där och ingen plats att parkera. Jag hade inte tid att parkera någon annanstans och gå till macken. Alltså blev det inget ätet.

På jobbet hittade jag en dammsugare. En av kvällspersonalen bjöd. Sedan drog det igång med arbete. Pyssligt med prover och läkemedel. Så det fanns att göra.
Fia hade ringt och jag ringde upp. Hon vill flytta på mitt besök eftersom hon hade planer på att åka och hälsa på barnbarnet i Norge. Eftersom jag är så överbokad i december så kändes det helt okej. Jag ska ha en arbetsfri månad, men det är massor privat. Inte minst några julbord.

Det var skönt att lämna över på fredagsmorgonen. Inte för att dte kommer att bli så mycket vila i helgen, men nu ska jag sova.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ännu en crazy week

 1. Ingrid skriver:

  Vilket race du har gjort! Jag blir alldeles utmattad bara av att läsa om din vecka.
  Hoppas att helgen blir lugnare!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Du milde tid, vilken vecka! Fullt upp som vanligt. Att du orkar!
  Så irriterande att det inte finns kläder tillgängliga i rätt storlek, jag menar hur svårt kan det vara… Vilken härlig resa du har att se fram emot! När ska du åka?

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det är irriterande att det inte finns de kläder som de flesta använder. Det finns små och jättestora kläder i överflöd. Sista passet på vecka var jag i alafall rätt klädd. Får se hur det ser ut nästa vecka.

   Vi reser den 13 december och är tillbaka på kvällen den 23:e. Det fanns inga hotellrum kvar i Kourou så vi ska bo i Cayenne. Det är 4 mil emellan men det ska nog funka. Bara nu inget hakar upp sig på grund av coronasmitta.

   Ha en trevlig och skön fredagskväll!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *