Vänskapsdejt på stan

Trots att jag kände mig ordentligt trött på morgonen var det med lätta steg jag gick hemåt. Så lätta stegen nu kan vara när man i det närmaste måste ta myrsteg för att inte halka.

Efter morgonkaffe och mackor bäddade jag ner mig. Men innan dess skickade jag ett sms till L att jag ville gå någonstans där man kan äta och inte bara fika. Hon skulle hämta mig på eftermiddagen och vi skulle sedan gå ut i Jönköping.

Jag vaknade före alarmet och drack kaffe och duschade. Hann precis bli klar till L kom. Jag guidade henne upp till mitt rum och visade henne köket. Hon kunde, precis som jag, konstatera att rummet är väldigt litet om man är två och att köket har en hel del övrigt att önska. Men det duger åt mig. Det är en stor fördel att det ligger så nära sjukhuset och faktiskt väldigt nära stan också.

Vi åkte in till Jönköping med L:s bil och parkerade i ett P-hus. Sedan gick vi först till Kicks där hon skulle köpa sig en ny mascara. Därefter hamnade vi på Lagerhaus, en av mina favoritbutiker, och jag köpte en vas jag suktat efter men tyckt den var för dyr. Nu var det halva priset. Hittade också ett set med plastburkar för mat. De har samma kattmönster som några av mina kassar har.

Sedan var vi redo för dagens höjdpunkt: MAT. Vi gick till Bryggan, ett trevligt ställe där man kan sitta utomhus vid vattnet sommartid. Det var dock inte aktuellt just idag så vi satt inne.

Räksallad av det lyxiga slaget, en IPA, kaffe och en dajmbiskvi. Precis vad jag behövde för att inleda ledigheten.

Vi satt länge och pratade om ditten och datten. Många ämnesområden avhandlades och vi gjorde upp planer för kommande aktiviteter när/om pandemin går över.

Till sist var det dags att avsluta och åka hem. L skjutsade mig så nära dörren det gick för att jag skulle slippa halka. Sedan for hon hemåt. Jag har fått sms och vet att hon kom hem ordentligt. Det är väldigt mycket vilt på vägarna i Småland, speciellt ute på landet.

Jag satt uppe en stund, lyssnade på ljudbok, funderade och bara var. Bestämde mig för packa på morgonen. Så mycket saker var det ändå inte att få med mig.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vänskapsdejt på stan

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra dag det blev och så trevligt sällskap.
  Sov nu gott och kör försiktigt i morgon.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Det är i alla fall motorväg ända hem så jag slipper mötande omkörningar. Många kör som dårar i halkan
   Sov gott du också!
   Kram

   • Znogge skriver:

    Tyvärr är det så ja. Det räcker inte alltid med att man är försiktig själv för man vet inte vilken dåre man möter. I morse blev jag omkörd av en bil och det var den mest omdömeslösa omkörningen jag sett. Att det gick bra var rena turen 🙁

    Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som om du haft en riktigt trevlig dag och den där räksalladen ser väldigt god ut, så fräscht och lagom mycket.
  Ha en fin fortsättning på kvällen!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Salladen var himmelsk. Men den där biskvin gick heller inte av för hackor.
   Ha en fin kväll och en god natt du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *