Likheten mellan mig och min tandborste

När min eltandborste börjar få slut på batteriet, precis innan den behöver laddas, får den ett konstigt ljud och liksom hackar sig fram. Precis så känner jag mig nu. Jag behöver laddas.

Det är vecka 7 nu och jag jobbar nätter. Nästa vecka, vecka 8, jobbar jag fem pass, omväxlande kvällar och dagar. Sedan är det dags för ledighet. Två veckor, men med två heldagar på skolan och några andra saker som måste göras. Men trots allt ledigt. Förhoppningsvis hinner jag ladda lite då.

Under helgen jobbade jag nätter. Natten mellan lördag och söndag mådde jag inte alls bra, hade ont i magen och illamåendet kom i vågor av och till. Jag kämpade på och gick hem och sov direkt på söndagsmorgonen. Sedan mådde jag bättre, men ont i kroppen hade jag och har fortfarande. Men jag vet ju att jag får det när jag blir överansträngd så det är inget nytt.

På måndagsmorgonen gick jag också hem och sov mer eller mindre direkt. Hade haft en jobbig natt, speciellt på slutet. Men så är det med intensivvård. Den blir lite väl intensiv ibland…

Gick upp vid 14-tiden. L skulle hämta mig klockan 15. Vi åkte till Asecs och shoppade loss lite. Jag hittade två Isolde-klänningar hos Cassels och L köpte en tunika.
Hämtade beställningsvin, hade beställt två flaskor Blängvin, men vi kom överens om att köpa varsin av dem. Jag behövde inte två flaskor i nuläget och kan lätt beställa nya. Köpte ett par små bitar ost hos Bengtsons ost. Behövde lite måndagsfest.
Köpte handkräm hos Rituals. L skulle ha några saker där och jag kände för att prova deras handkrämer. Annars är jag en Body Shop-människa. Man är ofta antingen eller.
Hos Akademibokhandeln köpte vi lite böcker. Jag köpte Bröd Bröd Bröd och Vego på 30 minuter. L köpte samma brödbok och Baka i Långpanna deluxe. Den har jag sedan tidigare och kan verkligen rekommendera.

Slutligen gick vi och fikade. Jag köpte en macka som inte riktigt föll mig i smaken. Det kändes som alldeles för mycket tungt bröd.

L körde mig hem och när jag kom hem tittade jag på lite playTV. Drack ett glas vin och åt lite ost. Kände mig orkeslös. Men frisk och kry. Bara trött.

På tisdagsmorgonen hade jag tänkt gå upp vid 9-tiden. Vaknade vid 7 och drack kaffe men gick sedan och la mig. Var helt slut. Sedan kom killen i receptionen och knackade på. Han undrade när jag tänkte checka ut och betala. Jag blev alldeles ställd. Men lovade att komma ner och betala. Jag vet ju egentligen att han vet att jag inte tänker åka utan att betala för mig. Men jag tycker inte om när folk beter sig märkligt mot mig.
Det visade sig att han inte hittade min bokning, att den trillat ut systemet. Han bad mig att maila mina kommande bokningar. Passar mig också så slipper jag ha koll på vad vi kommit överens om muntligt.

När jag var nere i restaurangen vid lunchtid bestämde jag mig för att äta lunch där. Det var kålpudding och det är ju en av mina favoriträtter.

Man ser knappt vad det är. Jag la upp en massa sallad, troligen är det väl grönkål eller något sådant, ovanpå min mat. Salladstallriken använde jag till en knäckemacka med inlagd strömming. Efteråt var det kaffe och småkakor. Kakorna verkade hembakade. Så gott!

Tillbaka på rummet växlade jag mellan Platons Staten och Greys anatomy. Sov sedan lite innan det var dags för nattens bravader på Ryhov.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Likheten mellan mig och min tandborste

 1. znogge skriver:

  Så intensiv din tillvaro är så jag kan mer än väl förstå att två lediga veckor är välkomna. Även om du har annat inbokat så slipper du i alla fall jobba och kan fokusera på annat. Själv ser jag fram emot mina elva lediga dagar som inte är långt borta nu.

  Kram och god kväll!

 2. Ingrid skriver:

  Det måste vara jätteknepigt att jobba nätter några dygn och dagar andra. Det måste bli som jetlag. Vad är dag vad är natt, ska jag sova eller ska jag vara vaken.
  Ni är all beundran värda som pallar för sånt!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *