Fem en fredag v. 8: Ge och få

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är en bra present att ge bort?
 2. Vad är en dålig present att få?
 3. Vad står just nu på din önskelista?
 4. Har du någon gång bytt en present du fått?
 5. Vad tycker du särskilt mycket om att få?

 

 1. Något personen önskar sig eller behöver.
 2. Något som givaren borde veta att man inte vill ha. Minns en jul då jag önskade mig något speciellt klädesplagg som jag till och med visat för min man. Istället fick jag en kjol och en blus som skulle passat hans mormor. Jag satte den aldrig på mig och troligen har den hamnat i någon klädinsamling. Eller i en låda i förrådet.
 3. Kan inte komma på något just nu.
 4. Bara om storleken varit fel eller om jag redan haft en likadan.
 5. Presenter med en tanke bakom, något där givaren ansträngt sig lite extra.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Fem en fredag v. 8: Ge och få

 1. Violen skriver:

  Svar som jag kan instämma i. Tråkigt när det blir bottennapp när maken missar budskapet (då får man hålla god min).
  Trevlig helg!

  • Kraka skriver:

   Jag blev otroligt besviken. Det här var länge, länge sedan och för miig var det omöjligt att klä mig som om jag vore minst 20, kanske 30, år äldre än min egen ålder. Idag kunde jag kanske använt kläderna. Men då är jag också cirka 25 år äldre än vid tillfället i fråga.

   Ha en trevlig helg du också!

 2. znogge skriver:

  Det påminner mig om när Husse gav mig en blomstergupp på min trettioårsdag, en sådan som man brukade ge till personer som fyllde åttio år. Tack och lov så har det inte hänt fler gånger i alla fall 😀
  Numera tycker jag att min familj är väldigt bra på att tänka till när det gäller presenter och jag blir alltid lika glad.

  Önskar dig ett fint upplopp nu!

  Kram

 3. Kina skriver:

  Inte så viktigt med presenter längre. Men minns att jag blev väldigt besviken en gång i min ungdom (kanske var 20 år) och jag fick ett strykjärn av min dåvarande pojkvän. Det var ju inte precis vad man önskar sig av pojkvänner! Ha det fint!

 4. Pingback: Fem en fredag v. 9: Ordspråk - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *