Kvalborg

Jag hann bara precis det nödvändiga, morgonkaffe, ett bad och hårtvätt innan jag klädde mig och bar ut pajerna till bilen. Sedan bar det iväg till Uppsala.

Jag hade fått tillstånd att parkera inne på skolans gård eftersom jag hade en del att bära på. Sedan bar jag ner pajerna till cafeterian där vi skulle värma dem. Jag ringde R och vi hann ta en fika innan de andra i styrelsen droppade in en efter en.

Vi fixade klart allt, flyttade bord, dukade och ordnade allt som behövde göras. P kom ner med en flaska Prosecco och eftersom det var många timmar tills jag skulle hem hämtade jag det allra minsta glaset i skåpet och hällde upp en minimal skvätt.

Klockan 15:00 skulle festen börja och sedan droppade folk in vartefter. Det var en mindre skara som anmält sig. Men vi var 14, eller 15, personer vilket väl kan anses bra när det var så många olika fester på gång på de olika nationerna.

Valborgsfirandet är stort i Uppsala och igår var det Skvalborg och idag, som synes, Kvalborg. Imorgon är det Valborg.

Det ser lite ödsligt ut, men jag är är ju noga med att inte lägga ut bilder på folk som kanske inte vill figurera på nätet och fotade bordet innan festen började.

Trots att vi inte var så många hade vi väldigt trevligt. Det serverades öl, vin och läsk till maten. Jag höll mig till det alkoholfria eftersom jag behövde få med mig bilen hem.

Innan jag åkte hem fick jag chansen att köra en Tesla. Det var P som bestämt sig för att lämna kvar bilen och hämta den imorgon. Hon hade en massa porslin som hon tagit med hemifrån och också ljus, blommor och dukar. Jag flyttade bilen in på gården så den kunde stå där jag hade min bil. Det är nog inte superkul att lämna sin bil ute på gatan en sådan här kväll. Det var mycket folk och flertalet polisbilar. Men det går ju an. Det som är otäckt är ju dessa elsparkcyklar som far kors och tvärs och säkert kör en och annan utan att vara så där alldeles nyktra.

Jag kom i alla fall hem utan problem. Bytte några ord med F i hans port och gav honom lite pajrester. Vi pratade lite om morgondagen, men jag kände att jag behövde komma in till mig. Jag hade helt klart fått en överdos av social samvaro.

Väl inne hos mig pratade jag med B-M i telefon och hällde upp ett glas vin och lite cashewnötter. Lyssnade på ljudbok en stund innan det var sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

5 svar på Kvalborg

 1. Znogge skriver:

  Skvalborg och Kvalborg var något helt nytt för mig men trevligt att det blev lyckat i alla fall. Nu önskar jag dig en trevlig Valborg för denna afton har jag i alla fall koll på 😀

  Kram

  • Kraka skriver:

   Måste erkänn att inte heller jag kände till dessa dagar, som jag nu fått veta är fyra eftersom man firar Finalborg dagen efter Valborg,
   Jag kommer från vårdhögskolan och där lever man inte nationsliv på det sättet. Dessutom är det väl framför allt i Uppsala och Lund som nationslivet frodas.

   Ha en trevlig Valborg!
   Kram

   • znogge skriver:

    Det var samma sak när jag gick på lärarutbildningen. Studentlivet var inte på topp alls. När jag gick juristlinjen däremot då frodades ett festligt studentliv i Lund. Så stor skillnad kan jag säga!

    Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag säger som Znogge; Skvalbort och Kvalborg var nya uttryck, men det låter som om ni hade en trevlig fest
  Hoppas att du får en riktigt trevlig Valborg och första maj!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack , vi hade väldigt trevligt. Det var mycket jobb innan men när det blir lyckat är det lön nog för mödan.

   Ha en trevlig Valborg!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *