Fem en fredag v. 20: Om

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Om du kunde se en film igen för första gången, vilken skulle det vara?
 2. Om du kunde begå ett brott och inte åka fast, vad skulle du göra?
 3. Om du skulle vara expert i ett ämne, vilket skulle det vara?
 4. Om du kunde skriva en toppsäljande bok, vad skulle du skriva om?
 5. Om du kunde lägga till en sak i din dagliga rutin, vad skulle det vara?

 

 1. Det är en svår fråga, det finns så mycket film som gjort intryck på mig. Men, trots att Tarantinos filmer är våldsamma, väljer jag The Hateful Eight.
  Quentin Tarantino är en berättare av stora mått och han har alltid något att berätta för oss. Just den här filmen uppfyllde lite en av hans drömmar och gjordes, förutom i vanligt filmformat, också som 70 millimeters film (eg. 65 mm negativ film) med Ultra Panavision 70-optiker. Jag hade turen att få tag på en biljett till en av visningarna i just det filmformatet när man under en begränsad tid visade filmen i det formatet på Rigoletto i Stockholm. Övriga fick nöja sig med vanlig, digital film. Filmen har fantastiskt fina landskapsvyer, vid sidan av berättelsen. Som ofta/alltid i Tarantinos filmer är de inte så förutsägbara. Man vet egentligen inte hur det ska gå, eller hänger ihop, förrän i slutscenen.
 2. Jag är nog inte så sugen på att göra brott överhuvudtaget. I alla fall inga stora saker. Ju äldre/mer erfaren av världen jag blir desto mer avskyr jag den växande brottsligheten.
  I en värld där man kan bli vad som helst; Bli snäll!
 3. Rymden och rymdteknik. Om jag var ung idag skulle jag utbilda mig inom den sektorn. Men när jag valde väg i livet hade människan precis satt sitt första steg på månen, 20 juli 1969. Det fanns inga reella utbildningsmöjligheter för en svensk tjej inom det området. I alla fall inte i min sfär av livet. Det fanns inga datorer för gemene man, vi hade precis övergått från räknesticka till de tidiga räknedosorna och utbildningsvägarna som erbjöds var ”vanliga” yrken. Inte raketforskning. 🙂
 4. Om livets villkor, fast i romanform. Jag har tusen och en idéer, men kommer knappast få tid att förverkliga en endaste.
 5. En rejäl långpromenad. Varje dag. Tyvärr hinner jag inte det i nuläget, men funderar på att göra seriösa försök i sommar. De dagar jag är ledig. Att ytterligare dra in på min knappa sovtid är inte att tänka på. När jag jobbar ligger jag på sovsnitt runt 5 timmar. Ibland mindre.

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v. 20: Om

 1. znogge skriver:

  Jag är väl inte så mycket för den brottsliga banan heller men om jag kunde stoppa en man österut så ja, kanske. Annars tror jag mer på omtanke och snällhet och att världen mår bättre av den.

  Önskar en god kväll!

  Kram

 2. Kina skriver:

  Jag är inte heller mycket för att göra brott, men ett casino kan man gott råna. De drar ner många människor i elände och spelberoende. För att inte tala om det illdåd som den lille mannen gör. Det går inte ens att mäta!!
  Promenader är det som fattas i mina dagliga rutiner också, trots att det egentligen bara kräver ett par skor. För tiden har jag ju! Men, att som du bara sova 5 timmar/natt, det är inte bra! Själv sover jag 10, och det är egentligen inte heller bra!
  Ha en fin helg!

  • Kraka skriver:

   Ja, det där med spel är ett elände som ger många människor problem. Förstår inte att det är tillåtet med all spelreklam som väller över oss.

   Ha en fin helg!

 3. Pingback: Fem en fredag v. 21: Gott och blandat - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *