Ett svart hål

Fri sovning. Utvilad, men trött på ett annat sätt. Gjorde kaffe och betalade några räkningar i sista stund. Satt sedan vid datorn och läste och tittade på saker. Lyssnade på dagens sommarpratare, Camilla Hamid.

Mår verkligen dåligt av allt runt NATO. Det är som ett svart hål inom mig och jag känner inte att Sverige är en rättsstat längre. Det finns ett ordspråk att när det blåser upp till storm så bygger några vindskydd medan andra hissar segel. Men här har ju de som ska styra Sverige fullkomligt tappat förståndet och handlar i panik. Man säljer ut människor på samma sätt som vid Baltutlämningen 1945. Jag är rädd. På allvar.

Livet måste trots allt rulla på och jag behövde åka hem för att hämta min färdigpackade väska. Passade på att träffa F och äta lupper* med honom.

Fläskschnitzel med pommes och extra mycket ärter. IKEA levererar som vanligt.

Efter maten åkte F och jag till K. Jag fick två koppar av hans pistagekaffe. Det är så gott! Som en efterrätt.

Sedan åkte vi hem och jag gick in och la mig i ett svalt bad. Det var 26 grader inne i min kalla lägenhet. Den som ofta har 17 grader vintertid.

Tog med mig mina saker och åkte tillbaka till stugan. Det var lugnt i trafiken och rullade på. I tunneln på väg mot Nynäsvägen, precis där det bara finns en enda fil, kom det en civil polisbil med blåljus och väldig fart. Men jag hade tur för precis där fanns det något slags inbuktning troligen för arbetsfordon, där jag kunde kasta mig in. Jag betvivlar att de kunnat bromsa och stanna om jag inte hunnit undan. Möjligen hade jag väl kunnat tryckt mig mot kanten så de kommit förbi.

Hemma i stugan vattnade jag. Det är i första hand tomatfarmen som får vatten och krusbärs- och hallonbuskarna. Det ska, enligt väderprognosen, komma regn senare inatt. Det har regnat sent på kvällarna flera dagar i rad. Perfekt!

Tomatfarmen består av en blandning av tomatsorter utan märkning. Först ut var de här svarta. undrar om det är en minisort eller om de tänker bli stora. Det lär visa sig.

Satt ute en stund och drack en alkoholfri öl jag hittade i kylen. Inget fel på den fastän den var från förra sommaren.

Avslutade kvällen med lite playTV och ljudbok. För säkerhets skull har jag satt alarmet.

*För eventuella nya läsare vill jag ge en förklaring vad lupper är. Det är lunch-supper, alltså en mycket sen lunch.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ett svart hål

 1. Lena Johansson skriver:

  De svarta tomaterna kommer att bli mindre än ”vanliga” diton men större än körsbärstomater. De heter ”Indigo Rose” och kommer att bli svarta och röda om deras går som det ska.
  Kram från mig som också blir olycklig av Nato-debaclet.

  • Kraka skriver:

   Tack för svar. Ska bli roligt att smaka dem när de växt till sig.
   Allt runt Nato håller på att tömma mig på kraft. Förstår inte vad det tagit år Sveriges politiker. Tänker på de där parasiterna som biter sig fast och sedan får ”värddjuret” att bete sig irrationellt. Minns inte vad de heter, men det gör ju säkert du.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *