Pyttipannadagar

De senaste dagarna har varit en pyttipanna av olika saker. Jobb, avkloppling och allt däremellan.

 

Stugan

Trots att jag målat en hel del blev jag inte helt klar. Eller egentligen valde jag bort att göra det sista, hann helt enkelt inte. Det finns gränser vad jag kan hinna. Behövde plocka ihop och packa inför resan söder ut.
Insåg också att jag inte skulle nå upp trots stegen. Hade behövt veckla ut den helt och ställa den mot väggen. Det är inget jag gör när jag är ensam. Det är inte många ute i området på vardagarna nu. Skulle jag ramla är risken stor att jag skulle bli liggande där utan att få hjälp. Behöver helt enkelt en steghållare. Men mitt förstahandsval befinner sig i Grekland. Han skulle väl annars vara den som har gott om tid att bara hålla i en stege.

Det är inte jättemycket kvar och F har lovat att ta hand om det. Knutarna behöver inte målas förrän till våren. De är grundmålade med en annan typ av färg.


Jobbet

Jobbade fredag, lördag och måndag natt. Fredagsnatten var hopplöst jobbig och jag skulle så gärna vilja berätta om allt som hände. Men det går ju inte…
Fredag och måndag var normala nätter.
På lördagen hade jag en äppelpaj med mig och köpt vaniljsås. På måndagen hade M med sig kaffebröd.


Ljudböcker

Har gjort en paus med Arn-böckerna och lyssnar nu på Neshov-serien. Det var Ingrid som tipsade om den.


TV-serier

Har hunnit titta klart på serien Dödligt kapitel. En helt okej serie i 6 avsnitt.


Mat

Allt jag har ätit finns, förstås, inte på bild. Men ett axplock av matupplevelser bjuds nedan.

På fredagen, när jag kom hem från promenaden, åt jag lunch. Varför ändra på ett vinnande koncept? Fick bli samma som dagen innan. Men en annan sorts sill.

På söndagen var jag på Karl o Kristinas Trädgård. Åt en underbar räkmacka och drack ett par glas vin.

På måndagen hann jag med en fika på Stora Coop i Bromma Blocks. Hade inte ätit sedan morgonen då F och jag åt varsin burgare på McD.

Nattlunchen på jobbet bestod av kålpudding. Tyvärr inte min hemmagjorda.

Tisdag morgon vilade jag en stund efter jobbet med en Moccalatte.

Efter många timmars fixande, packande och bärande letade jag efter lämplig mat i frysen. Fick bli lax, potatis och ett par tomater.

 

Hemmahemma

Jag var hemmahemma och hade tvättstugan på måndagen. Då blev det så att jag också passade Snufflan medan F skulle till optikern.

Mina pojkar börjar vänja sig vid den nya familjemedlemmen.


Tisdagskvällen tillbringade jag hemmahemma. Bestämde mig för att vila och packa det sista på morgonen innan jag skulle åka. Tog ett bad, tvättade håret och satte mig sedan med ett glas rött. Strax efter midnatt var det sovdags.

 

Promenader

På fredagen tog jag en riktig långpromenad. Hade lyckats sälja den ena av de kursböcker jag råkat skicka efter två exemplar av. Visst, jag hade kunnat skicka tillbaka den, men det kändes alldeles för besvärligt.
Hon som köpte boken har en son som bor i Enskededalen och jag bestämde mig för att promenera dit. Det skulle vara 3,8 kilometer att gå och ni som följer min blogg vet ju att jag brukar säga att allt under 1 mil är helt okej att gå. Alltså gick jag de 7,6 kilometrarna utan besvär.

Eftersom jag på vägen under ovanstående promenad gick förbi Karl o Kristinas trädgård  bestämde jag mig för att gå dit på söndagen. Det gjorde jag, promenerade både dit och hem i regnet.

 

Valet

På vägen hem till stugan från hemmahemma efter min tvättdag stannade jag till i Kista och röstade. Känns verkligen som ett ödesval med flera otäcka scenarier.

 

Livsadministration

På måndagsmorgonen tog jag tag i de räkningar som behövde läggas in i internetbanken, de flesta behöver ju bara signeras. Flyttade även över pengar från lönekontot till räkningskontot.

 

Elden

På söndagskvällen när jag kom hem från promenaden från Karl o Kristinas var jag kall och frusen. Blöt var jag också för det regnade förstås på mig. Visserligen var det runt 20 grader inne, men jag kände att jag behövde känslan av att elda.

Eftersom det var varmt ute, alltså jämfört hur det är när det är senhöst och vinter, var det lätt att få eld utan ens en antydan till att ryka in. Det gör det ju bara när kylan ligger som ett lock i skorstenen och trycker tillbaka. När man som mest behöver elda är det som mest besvärligt…

Naturligtvis hände det en massa andra saker också. Men det här är i stora drag. Ett nytt kapitel i livet kan ta sin början. Höst tror jag det heter.

Det här inlägget postades i Böcker, Film, Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Pyttipannadagar

 1. Ingrid skriver:

  Jag gillar inte hösten, men än så länge har vi i alla fall nästan sommar, men visst märker man att dagen blir allt kortare.
  Du har mycket på gång som vanligt!
  Kul att du nappat på böckerna om Neshov. Jag gillar dem verkligen!
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  Arn är ju böcker som jag läst ett flertal gånger, Tomas bolme gör ju ett bra jobb med inläsningen där, passar perfekt.
  Tror det är inläst med någon annan också någonstans i talboksvärlden, har dock inte lyssnat in det.
  Filmerna tycker jag också är bra, har ju ett intresse inom historia.

  Fina pälsklingar du har där. 🙂

  Ha en fin Onsdag Kraka.

 3. znogge skriver:

  Det var verkligen gott och blandat måste jag säga. Fullt upp dessutom. Bra jobbat med målningen även om den inte blev helt klar. Balansera högt uppe på en stege själv är rena vansinnet så där tänkte du helt rätt.
  Så skönt att katterna börjar vänja sig vid den nya familjemedlemmen men det brukar oftast fungera bra.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *