Nedräkningen har börjat

Jag kom tillbaka till mitt rum inatt någon gång strax efter midnatt, kanske närmare halv ett om jag tänker efter.

Gick och la mig så snart jag packat upp och borstat tänderna. Somnade nog redan innan huvudet nådde kudden. Det har varit några intensiva dagar hemmahemma, fylla med olika aktiviteter.

Måndagen hade jag två styrelsemöten. Ett på zoom på dagtid och ett hybridsammanträde på kvällen där jag valde att vara på plats i Uppsala.
Jag skulle sovit hos min vän K, men jag skickade ett sms redan på morgonen och sa att jag inte skulle komma. Kände att jag behövde sova hemma efter en natt med hur dålig sömn som helst. Dessutom hade jag ont i hela kroppen och när jag steg upp bara vek sig mina vrister och jag kunde inte gå. Jag har aldrig tidigare reagerat så på vaccineringar. Men å andra sidan är en reaktion som ett kvitto på att kroppen jobbar för att göra antikroppar. Jag tror, utan att veta förstås, att det är en reaktion på det vanliga influensavaccinet. Det är ju nackdelen med att ta båda samtidigt, man vet inte vilket man reagerat på. Kanske det till och med är så att jag reagerat så kraftigt just för att jag tog båda samtidigt.

När jag väl kom igång förflöt dagen bra. När jag kom hem på kvällen ringde jag F och vi sågs lite snabbt på gården, han skulle ha några saker i fall vi inte skulle hinna ses på tisdagen. Bland annat en present till vår gemensamma vän K som fyller år på fredag. Jag kunde inte få in i planeringen att hinna ses.

Tisdagen gick åt till en obligatorisk heldag på Newmaninstitutet. En bra dag med bra föreläsningar och seminarier. Men jag var trött när vi slutade och åkte hem och vilade en stund innan jag åkte ner till Norrahammar.

Hade tänkt gå upp vid 8-tiden, men klockan var nästan halv tio innan jag kom upp. Var så trött! Gjorde kaffe och åt först en lussekatt jag hade kvar sedan nerresan. Sedan två knäckemackor.

Nu har jag exakt 14 dagar kvar här nere innan jag åker hemhem och sedan har min arbetsfria månad. På dessa 14 dagar ska jag jobba 11 (!) pass,  gå ut och äta med L och fira första advent i Stojby. Jag ska också hinna plugga en väldig massa. Det är så mycket litteratur som ska läsas och betydligt fler saker som ska skrivas och skickas in än jag kan minnas från någon annan kurs. Jag ska också försöka skissa lite på inköpslistna till maten på julfesten. Men den är den 9:e december och jag har rätt bra koll från förra året.
Har också en del ”privatlivsadministration” att utföra, det vill säga se till att alla räkningar är inlagda, mail som ska skrivas och en del pappersbrev (!) som också måste fixas. Sedan är det lite vanliga inköp också  som inte kan vänta. Men just nu väntar ett kvällspass på intensivvårdsavdelningen. Men först en kopp kaffe till och sedan kläderna på.
Höll ju nästan på att glömma att rummet ska storstädas  också under den här tiden och allt jag har kvar här nere ska packas. Suck!

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Nedräkningen har börjat

 1. Ingrid skriver:

  Det blir säkert bra för dig att vara ledig i december, för du har alltid ett späckat schema med aktiviteter vare sig du jobbar heller inte. Du skriver så ofta att du är trött och att du inte får sova så mycket som du behöver. Jag blir matt bara av att läsa om allt du gör.
  Hoppas att du har planerat in lite vila under din arbetsfria månad.
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Det låter verkligen som om du är i behov av en ledig månad. Håller helt med Ingrid ovan i hennes tankar. Desto skönare då att ni har en resa att se fram emot.

  Kram

 3. Anna i Portugal skriver:

  Det blir ett par intensiva veckor, men sen kommer den välbehövliga vilan. Tänker den här hösten har varit lärorik på så många plan, kanske du kommer göra andra val framöver vad gäller din planering och arbetsbelastning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *