Ensamma och tillsammans

Vi gick upp vid 8-tiden, jag vaknade strax innan och då var F vaken. Vi gav oss av till frukosten och passerade en julgran vi inte lagt märke till tidigare.

Vi blev väldigt förvirrade när den stora restaurangen var stängd. Men det finns en till restaurang och där serverades frukost. Det var väldigt slarvigt dukat och saknades bland annat bestick. Man fick helt enkelt gå runt och se om det fanns några rena på ett annat bord. Lite lustigt faktiskt med tanke på att hotellet är fyrstjärnigt.

Idag satsade jag på engelsk frukost med vita bönor, bacon, champinjoner och små korvar. F åt något annat.

Vill man frossa i sötebröd så har man chansen här. Jag passade på för semester är väl just sötebrödsdagar.

Vi tog en promenad innan vi återvände till rummet. Idag sken solen från klarblå himmel hela dagen.

Det är gott om katter här. De finns lite varstans och ligger och vilar sig. De är inte på något sätt förvildade utan väldigt sociala.

När vi kom hem vilade jag en stund och gick sedan ut för att hitta skugga att läsa i. Uteplatsen var helt solbelyst.

Satte mig först på bänken nere vid kattutfodringen. Den här lilla vännen kom och la sig vid mina fötter medans jag läste.

Efter så där tre kvart gick jag hem en kort stund och sedan till poolbaren där jag fortsatte läsa.

Det var väldigt rofyllt och skönt att sitta där med min bok och ett glas vin. Passade på att få i mig en halvliter vatten också.

Det var en varm dag och jag gick hem och bytte om till baddräkt. Insåg att jag borde kollat den lite mer noggrant innan jag packade. All resor i tyget är borta. Vilket inte är så konstigt eftersom den varit med i många år. Jag köpte en ny simbaddräkt förra sommaren, men den är ju lite tråkig och den här är fin och mönstrad. Men den ska få gå till de sälla jaktmarkerna när jag kommer hem. Vad nu baddräkter har för jaktmarker att vara sälla på. Textilåtervinningen kanske?

Det finns mycket att titta på, både ute och inne. Tre gubbar, tre gubbar…. Fast här är det väl snarare trägubbar…

Utanför stora restaurangen hittade jag den här. Tror väl att det är Josef och Maria och de tre vise männen. Det där träkärlet mellan Josef och Maria kan kanske vara där Jesusbarnet ska ligga. Sedan, på julnatten. Den som känner mig väl vet att jag brukar kolla om Jesusbarnet ligger där från början eller är löstagbart och ska läggas dit på julnatten. I Sverige, där vi firrar jul på julafton, kan man få lägga dit Jesusbarnet vid julbönen på julaftonens eftermiddag. Men vad gjorde egentligen de vise männen där? De ska ju inte anlända förrän till trettonhelgen.

Känner ni igen dem? Vanliga krukväxter hemma. Kroton och Kalanchoe (vår-/höstglöd).

På eftermiddagen gick F och jag ner till byn vid havet. Det är långt dit ner och man går först i en massa trappor och sedan går det en hiss ner.

Vi kollade runt en stund och gick sedan till ett café där jag drack kaffe och F drack en jordgubbscider, en Kopparbergs.

Vi shoppade lite inne på Spar. Jag köpte en flaska vin och jordnötter samt även hårschampo. Sedan tog vi oss hem igen.


Hemma tog jag ett bad. I badkaret alltså. Är så glad att vi har badkar här. F gick ut en stund.

En stund efter åtta gick vi för att äta middag. Kanske var klockan närmare halv nio för det var inte många kvar i matsalen.

Idag valde jag kött, men mest grönsaker. Behövde ju ha ork för efterrätt.

Saknar verkligen att få kaffe till efterrätt och tårta. Den där saken högst upp till vänster var förresten alldeles för söt för min smak.

Efter middagen tog vi en promenad för att kolla om katterna var där. Det var de inte så vi återvände hem till vårt rum.

Var ordentligt trött, men pluggade ändå en stund innan jag släckte lampan.

Det här inlägget postades i En arbetsfi månad 2022, La Gomera 2022, Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ensamma och tillsammans

 1. Anna i Portugal skriver:

  En skön dag i värmen och så mysigt med katterna.

 2. Ingrid skriver:

  Så härligt det låter med sol och värme.
  När är det blåst och småregnigt och snön ser ut att försvinna igen lagom till jul. Men inte mig emot!
  Ha en skön dag!
  Kram

 3. Znogge skriver:

  Ännu en skön dag med sol och värme. Då blir det till att köpa en ny baddräkt men förhoppningsvis så håller den veckan ut i alla fall. Håller med om att en kaffe till efterrätten sitter alltid fint.

  Önskar en behaglig och skön onsdag nu!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *