Torsdag och fredag, olika men ändå lika

Dagarna glider fram i sakta mak och ändå går tiden så fort. På torsdagen hade jag en skolgrej på nätet i fyra timmar, mellan 9 och 13. Eftersom vi har en tidsförskjutning här så var klockan bara 8 när jag skulle börja. Jag gick därför ensam till frukosten klockan 7 och kunde konstatera att det var väldigt lugnt och skönt att äta så dags. Ganska få människor i matsalen.

F åt frukost senare och gick väl ungefär när min skola började. Sedan var han ute ett bra tag och kom sedan in och tittade på någon film, eller läste något med lurarna på. Det fungerade hur bra som helst.

Jag var rätt trött resten av dagen, tog ett bassängbad, lyssnade på ljudbok och tog ett varmt bad i badkaret. Jag kände mig frusen och den begynnande förkylningen gjorde sig allt mer påmind.

På kvällen åt vi middag och jag hade redan dagen innan planerat att äta kött. Det ligger faktiskt en köttbit under potatisen och grönsakerna.

Utbudet av efterrätter är gigantiskt. Egentligen vill jag prova allt. Men det är inte ett realistiskt alternativ. 🙂

Tog några ostbitar att ha till det som var kvar av vinet i mitt glas. Sedan blev det glass med mängder av smågodis.

Vi gick ner till kattutfodringen och fyllde på i skålarna. Det är aldrig helt tom t i dem och det märks att någon tar ansvar för dem. De är välnärda och fina i pälsen. Sociala är de också.

På fredagen åt vi frukost och sedan hade jag ett telefonsamtal att ringa till Fia. Katterna höll mig sällskap medan jag pratade.


Jag kände mig både trött och förkyld och ville vila. Satt på uteplatsen och lyssnade på ljudbok. F gick ut själv och senare sammanstrålade jag med honom i baren. Jag drack en kaffe och vi delade på en varm macka.

Under eftermiddagen hände inte så mycket och på kvällen var det den vanliga rutinen med middag och ett besök hos katterna. De vi sett äta är bara två av dem, men det finns ett flertal katter som vi ser lite då och då. Alla verkar pigga och må bra.

Började med lite småplock, inte minst härliga musslor, som förrätt.

Pasta och en av hotellets hemlagade hamburgare med en klick bearnaise på.

Chokladmousse, chokladpudding och drakfrukt. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att ta en sked gelénallar också.

Långt därnere ligger den lilla byn. Får se om jag orkar ta mig dit en gång till. Känner mig ordentligt trött av förkylningen.

Det här inlägget postades i En arbetsfi månad 2022, La Gomera 2022, Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

9 svar på Torsdag och fredag, olika men ändå lika

 1. Micke skriver:

  Ofta katter som kommer smygande fram till en när man är nere i värmen, en och annan hund har ju också gått fritt när vi varit nere.
  Trevligt tycker ju vi även om vi vet att de nog bara vill ha lite gott att smaka på. 😉
  Ha det fortsatt underbart Kraka, hoppas förkylningen drar sig tillbaka snabbt.

 2. Ingrid skriver:

  Hoppas att förkylningen inte blir alltför besvärlig. Det skulle väl vara retligt nu när du ska ha det skönt och njuta av sol och värme.
  Ha en fin helg!
  Kram

 3. Znogge skriver:

  Det lät som två bra dagar i lagom tempo. Så fint att ni ger katterna mat och jag förstår att ni inte är ensamma om att göra det.
  Otur bara med din förkylning men jag hoppas den inte blir alltför besvärlig.

  Kram och god helg!

  • Kraka skriver:

   Ja, det var onödigt att bli sjuk just nu, Men jag är inte sjukare än att jag kan vara på benen,

   Kram

 4. Anna i Portugal skriver:

  Tråkigt att bli sjuk på semestern, men det är väl ofta mer regel än undantag när en jobbat hårt och äntligen slappnar av lite, då kommer de där förkylningarna som ett brev på posten. Krya på dig och njut av de sista dagarna i värmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *