Eget kar är guld värt

Det blev en tidig söndagsmorgon. Klockan 6:30 skulle vi hämtas med buss och köras ner till hamnen för att där ta båten över till Teneriffa. Det mest hade vi packat redan kvällen innan.

Det erbjöds tidig frukost, klockan 5:00, och vi gick dit strax efter. Jag mådde inte speciellt bra och fick inte i mig så mycket, men kaffe och lite bröd och ost åt jag.

Det var lite blandade känslor att resa hem. Visst hade jag gärna stannat lite till, men samtidigt skulle det bli skönt att komma hem.

Resan ner till hamnen kändes som en mardröm. Svetten forsade och jag mådde jätteilla. Det är slingriga vägar och när det är mörkt finns ju heller ingen möjlighet att fästa blicken på vägen. Men vi kom fram, kom ombord och åkte över vattnet.

Vi hämtades med ännu en buss och det var en utmaning att hitta rätt buss, men till sist så. Det var fullt liv och rörelse och mängder av turister som skulle hämtas av respektive resebolag.

Vi blev fraktade till ett Ving familyresort och där kunde man checka in sitt bagage på plats. Väl genomtänkt för jag minns hur fruktansvärt rörigt det var på den tiden då man skulle checka in på flygplatsen. Kalabalik skulle nog vara ordet jag vill välja. Man kan ju tycka att det borde varit mer ordning och reda när en grupp med ledare skulle checka in än när man åker reguljärt. Men så var det ju inte…

När vårt bagage var incheckat hade vi några timmar innan bussen till flygplatsen skulle gå. Vi gick iväg ut för att leta efter något att äta. Det var nära nog lunchtid.

Vi hittade ett ställe som serverade riktigt goda hamburgare på en gata där restaurangerna låg tätt. Teneriffa bjöd på storstadsstress, till skillnad från lugnet på La Gomera.

Vi var i tid till bussen. Det var jätterörigt med alla bussarna som parkerade utanför hotellet. Mitt i trafiken. Men vi skulle med buss 12. Som skulle gå 12:15.
Jag fick syn på buss 12 och lyckades, genom hans fönster, fråga chauffören var vi skulle gå på. Han pekade och sa ”aqui”. Nu var det  det ju en sanning med viss modifikation. Det han menade var att han skulle köra runt och sedan parkera där det stod en annan buss. Men vi väntade snällt ”aqui” och med tiden lyckades han ta sig fram och parkera just där.

Resan till flygplatsen gick snabbt och bra. Vi gick genom säkerhetskontrollen och jag såg hur mina saker fick åka fram och tillbaka flera gånger. Men man sa inget till mig och till sist släpptes mitt handbagage igenom. Jag tror att man var förbryllad över att man inte såg någon laptop i laptopfodralet. Själva laptopen hade jag lagt i en annan låda. Det var bara laddkablarna i fodralet. Om man inte plockar ut laptopen, vet jag av erfarenhet, blir de jättearga. Men de behöver väl skrika av sig lite… Så när mitt bagage var kollat skrek hon lite om att jag skulle skynda mig. Precis som om det var mitt fel att det tagit tid. Suck!

Sedan hann vi gå på toa, vänta lite i bristen på sittplatser, F köpte några saker i taxfree och sedan var det dags att gå till gaten.

Planet, som skulle gå 14:50, startade cirka 30 minuter sent men vi kom nog fram i rätt tid ändå tror jag. Vi skulle landa 21:35.

När vi fått våra väskor bytte F om till långbyxor och jag tog på långkalsonger. Sedan gick vi ut och fångade en taxi som körde oss hem.

Jag började med att gå igenom posten lite snabbt. Sedan tog jag ett varmt skumbad. Jag hade längtat efter mitt eget badkar, min käraste ägodel. Det var 17,1 grader inomhus eftersom det var ganska varmt ute. Plusgrader faktiskt. Hade befarat att det skulle vara runt 15 inne eftersom man bara någon dag innan berättat att det var minus 12 ute. F hade daglig telefonkontakt med folk hemma.

Efter badet gick jag och la mig. Satte ljudboken på 30 minuter, men jag somnade inom 10 eller 15 minuter. Var helt utmattad.

Hotell Jardin Tecina, som är det hotell vi bott på en vecka, ligger högt upp i bergen. Vi hade valt att ha halvpension, det vill säga ett tillägg av middag förutom den frukostbuffé som ingår.
Det är ett bra hotell med 4 stjärnor, och jag kan rekommendera det varmt. Vi reste med Ving, men det finns hos flera researrangörer i Sverige. Det var min andra gång på det här hotellet och min tredje gång på La Gomera, men första gången var jag bara där på en dagsutflykt från Teneriffa.
Det är en utmärkt plats om man vill ta det lugnt, vila och bara njuta av växtlighet och havsutsikt. Det finns barer och kvällsunderhållning, men vi gick aldrig på något sådant. Vi var båda där för att vila.
Jag antar att man kan boka rum helt på egen hand, men när jag räknade på det verkar det inte finnas något att vinna ekonomiskt. Researrangörerna har väl ofta något slags rabattavtal när det gäller rummen. Jag har överhuvudtaget inte gjort någon prisjämförelse.
(Detta är helt mina egna ord och inte något sponsrat inlägg.)

Det här inlägget postades i En arbetsfi månad 2022, La Gomera 2022, Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

10 svar på Eget kar är guld värt

 1. Znogge skriver:

  Det lät som en ganska så lång och jobbig hemresedag men så blir det. Numera brukar vi välja hotell med ganska så kort transfertid. Härligt att ni var nöjda med hotellet. Själv föredrar jag att bo nära vattnet och eftersom jag inte åker hiss skulle läget aldrig vara ett alternativ. Självklart är det väldigt olika vad man tycker men det finns något för alla.

  Kram och välkommen hem!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ditresan var mycket jobbigare och vi borde tagit en taxi till hotellet istället för att vänta på bussen i hamnen när vi kom över till Gomera. Men så blev det ju inte den gången, men något att tänka på för framtiden.
   Man kan naturligtvis gå ner till havet, men vi valde det lätta alternativet med hissen. Jag är ju en poolbadare och egentligen inte alls intresserad av att bada i havet. Även om det finns undantag.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Välkommen hem igen! Jag känner ingen större längtan till La Gomera får jag säga. Det räcker så bra med en flygresa följd av en bussresa för att komma på plats.
  Ha en fin måndag!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Det är värt resan, även om den är lång. De är så fint och jag är mycket förtjust i ön.
   Ha en fin måndag du också!
   Kram

 3. Anna i Portugal skriver:

  Ni har haft en skön och avkopplande vecka och nu är ni hemma mitt i julhetsen 🙂 Men med fulladdade batterier så blir det nog jättebra. hoppas du mår bättre nu.

  • Kraka skriver:

   Ja, det var en skön vecka. Tyvärr räckte den inte riktigt för fulladdning, men den här gången kunde ingen av oss vara borta en vecka till.
   Jag mår bättre, men inte helt bra ännu.

 4. Annika K skriver:

  Härligt m resor 🙂
  Hur lång tid tar det med båten från Teneriffa t Gomera?
  Gick båten från Los Cristianos?

 5. Micke skriver:

  Lite lång resa hem känns det som, men så brukar det ju bli även för mig.
  Välkommen hem till det kalla fosterlandet.
  Skönt efter en resa att komma hem.

  Ha en fin afron kraka.

  • Kraka skriver:

   Ja, det är skönt att vara hemma. Trots vintervädret. Resan blir ju lång när man ska med olika färdmedel som ska pusslas ihop.

   Ha en finn kväll du också! Jag har precis varit på ett styrelsemöte på zoom så här är livet precis som vanligt igen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *