Vila, studier, hemmapyssel, shopping och inställt födelsedagsfirande

Vakande tidigare än vanligt, tror klockan var runt tre. Bestämde mig för att inte röra mig och hoppades på att somna om. Det gjorde jag, men det tog sin tid. Dessutom vaknade jag sedan vid halv sex igen och då var jag sugen på kaffe och gick upp.

Kollade nyhetssajterna medan jag morgonfikade och tittade sedan klart på det avsnittet av Ett fall för Vera som jag började på igår.
Därefter en stunds studier och la mig sedan i 25 minuter. Slumrade till bara några få minuter och vaknade panikslagen för att jag tappat bort rumsnyckeln. Efter någon minut insåg jag att jag var hemma och att det där med rumsnyckel inte var aktuellt. Dessutom är det en omöjlighet att tappa bort rumsnyckeln när man redan är inne i rummet så jag förstår inte varför jag nojar om det jätteofta. För det är en återkommande idé att rumsnyckeln är bort. Alltid när jag redan är inne i rummet.
Klädde mig och fixade lite i köket. Bar därefter ut en kasse till återvinningen innan jag åkte på shoppingtur till Stora Coop i Bromma Blocks.

När jag var klar nappade jag på tisdagserbjudandet och köpte en räkmacka som lunch.

När jag ändå var i Bromma blocks passade jag på att göra ett ärende hos Classe och även ett på Lindex.

Sedan åkte jag hem, körde in på gården och bar in mina kassar men lämnade kvar lådorna med Kingstons mjukmat. Åkte sedan ner i garaget och parkerade.
När jag gick ur bilen flög min mobil ut och tjongade rätt ner i betonggolvet. Den verkar fungera, men glaset är sprucket.

Väl hemma packade jag in mina varor i skafferi och kyl. Sedan gjorde jag en kopp kaffe och satte mig med kaffe och en äppelmunk en stund.

Tog ett bad medan gänget runt Andreas skulle bestämma sig för om vi skulle ses eller inte. En person var förkyld och då verkade inte någon vilja ses. Istället skulle vi ses på Whatsapp. Det blir ju som att ha zoommöte. I min värld kan man inte byta ut en middag på lokal mot att ”ses” på nätet. Då kan jag lika gärna stanna hemma och göra något annat. Visst man kan sitta hemma och äta framför datorn och dricka en öl och skåla. Tack, men nej tack. Jag är så trött på alla möten och kurser och aktiviteter som numera ska göra på zoom och liknande. Jag orkar bara inte! Min arbetsgivare har till och med yoga via zoom. Suck!

Jag kände mig riktigt besviken. Hade ställt in mig på att träffa folk och äta ute. Nu blev det ingenting. Eller det blev ju, på Whatsapp.

Nu gick det ju inte direkt någon nöd på mig. Bestämde mig för att ha en hemmakväll istället och vila. Jag behöver vila, imorgon börjar jag jobba igen.

Vi skulle setts klockan 17:00 så jag var hungrig vid den tiden och gjorde två varma mackor med skinka och ost. Som tur var hade jag köpt något som gick snabbt att tillaga.

Plötsligt ringde F och frågade om han kunde låna bilen. jodå, det kunde han väl. Det slutade med att jag följde med när han hämtade J och sedan åkte vi till Zoo Plus i Bromma Blocks för att köpa en ny sele till Snufflan. Jag passade på att köpa nya sommarselar till pojkarna. Deras blir så slitna och uppruggade av att de kryper runt under buskarna.

Jag var inne på Elgiganten och tittade på S23:an, har ju bara tittat på nätet. Det får allt bli den som bara är S23. S23+ är mycket större och kändes alldeles för stor. S23Ultra är gigantisk, som en tegelsten. S23:an har samma storlek som min S9. Men jag ska vänta ett tag i alla fall. Vi var en sväng in på NetOnNet också. F skulle köpa något. Jag kollade bara runt lite.

Vi skjutsade hem J och åkte sedan hem. F bar in Kingstons mjukmat och sedan parkerade vi och gick in var och en hos sig.

Nu ska jag ta det lite lugnt, se lite playTV och sedan sova.Det blev en okej kväll trots allt.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

6 svar på Vila, studier, hemmapyssel, shopping och inställt födelsedagsfirande

 1. znogge skriver:

  Jag är också så otroligt trött på den sortens möten kan jag säga. Under två år satt vi i hur många Teams-möten som helst. Att ersätta en kväll på lokal med ett sådant möte finns ju inte ens på kartan, i alla fall inte i min värld. Sedan kan jag tycka att Teams fortfarande fyller en funktion men inte när det gäller nöjeskontot.
  Sköt att få fixat selar till katterna.

  Kram och sov gott nu!

  • Kraka skriver:

   Ja, det blev bra att avstå från möte på nätet. Jag har hittat en modell av kattselar som fungerar bra för mina pojkar. Hoppas nu bara att Orvar kan ha sin sele för han har blivit en riktigt stor kissekatt. Annars får jag hitta en annan modell åt honom. Kingston är ju lite mindre, troligen bland annat på grund av hans magproblem när han var yngre. Jag tyckte han var mager hade blivit lättare upptäckte jag för någon månad sedan så nu får han ett extra mål mat sent på kvällen. Han äter i stort sett bara mjukmat. Men han kan äta torrfoder om han vill. Men med tanke på hans historia med magen och att han bara fick behålla fyra framtänder så slipper han om han vill. Orvar å andra sidan vill bara ha torrfoder. Båda verkar i alla fall friska och glada och jag hoppas vi kan tillbringa tid i stugan i sommar.

   Sov gott!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Vilken otur med mobilen, men det kanske var dags för en ny i alla fall? Det blir ju lite trötta efter några år. På min gamla som jag hade haft i 7 år slutade den ena appen efter den andra att fungera p g a att det krävde en högre version av android och mobilen gick inte att uppdatera.
  Hoppas att du får sova gott!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   På Valborgsmässoafton blir det 5 år sedan jag köpte den. Så det är nog dags. Har ju tittat lite på S23:an på nätet och var övertygad om att jag skulle kosta på mig den dyraste modellen. Men nej, det ska jag inte. Den är klumpig som en tegelsten. Det får bli den som har samma storlek som min S9:a. Men jag ska avvakta. Just nu fungerar den ju och det är mest i kanten som glaset är trasigt.

   Sov gott!
   Kram

 3. Anna i Portugal skriver:

  Ett födelsedagsfirande vill jag ha live så att säga. Vid ev sjukdom skulle jag flyttat det. Jobbmöten är fantastiska att ha på zoom, nu har jag ju haft det i många år då vi inte befinner oss i Sverige där kunderna är. Men jag är övertygad om att många arbetsmöten kan hållas via zoom för att spara tid och resor. Effektivitet är min melodi 🙂

  • Kraka skriver:

   Visst kan man flytta ett födelsedagsfirande och alla andra minnesstunder också. Men det kommer ju aldrig att vara så att alla kan samtidigt och bara för att en person är förkyld så måste man inte ställa in när man bokat på restaurang.
   Zoommöten är ett nödvändigt ont i min värld. Faktiskt ofta rätt meningslösa där man kollar på klockan och hoppas det är över snart. Men numera ska ju nästan allt vara via zoom och liknande. Jag avstår oftast från att delta om det alternativet finns. Upplever dem inte som effektiva utan att vissa får chansen att prata hela tiden medan andra inte får en syl i vädret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *