En alldeles vanlig tisdag

Så var det redan tisdag och bara ett par dagar kvar hemmahemma. Började lugnt med kaffe, ljudbok och lite nätpromenader. Alltså internet, inte några akrobatiska övningar på nät.

Läste bland annat att den vanligaste orsaken till bränder i bostäder är att man glömt stänga av spisen. Jag trodde faktiskt det var att man glömt släcka ljus. Blir förvånad, med tanke på både den enorma tragedi det är att råka ut för en brand i ett hem och de stora ekonomiska kostnader det innebär. Varför är inte spisar monterade med inbyggd timer. Att ha en timer på spisen vänjer man sig vid supersnabbt, även vid långkok. Det är i stort sett alltid timer på spisar och annan elektrisk köksutrustning på vandrarhem. Har aldrig sett det som ett problem. Hade gärna haft det på spisen hemma.

Fyllde i en enkät från Volontärbyrån, gjorde en ny kopp kaffe och kommenterade på de bloggar jag följer och läser varje dag. Var förvånad att jag i stort sett inte hade några som helst problem med andningen, bara en del hosta men av den sort där jag hörde att slemmet lossnade. Alltså helt annorlunda mot igår och helgen. Hoppas det håller i sig och går åt rätt håll så jag slipper problem nu när jag ska ha en arbetsperiod, om än kort, igen.

Pluggade under eftermiddagen tills det var dags att göra mig i ordning för kvällen. Åt ett par mackor och drack kaffe. Tog ett bad.
Hade väntat hela dagen på att hantverkare som skulle spola avloppsstammarna skulle komma, men det var aldrig någon som ringde på min dörr. Kanske tyckte de inte att min lägenhet behövde åtgärdas eftersom den ligger på bottenvåningen. De var hos F igår och kom då tidigt.

Åkte in till stan och gick till Världens resor för att ta del av en föredragning om deras resor till Taiwan. Jag hade redan kollat resorna och var intresserad av en resa till Okinawas övärld.
Vi fick se fantastiska bilder från Taiwan och höra om de resor som är på själva ön. Bara lite om den resan jag är intresserad av presenterades. Den börjar i Taiwans huvudstad Taipei, men är huvudsakligen på andra öar.

Efteråt åkte jag hem. F och Snufflan mötte mig vid T-banan och jag fick veta att de skulle åka och hämta J så han kunde få skjuts till Stora Coop i Bromma Blocks. Jag bestämde mig raskt för att följa med. Behövde köpa en ost och några andra livsmedel. Det jag inte behövde, men ändå köpte, var några äppel- och vaniljmunkar.

När jag kom hem tittade jag på playTV en stund, en ganska lång stund, innan jag slutligen bestämde mig för att sova.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

6 svar på En alldeles vanlig tisdag

 1. Znogge skriver:

  Jag har varit med om en brand i mitt föräldrahem och det var en fruktansvärd upplevelse kan jag säga.

  Så spännande resmål och blir det kanske en bokning+

  Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Jag hoppas jag slipper uppleva en brand. Roger har upplevt en på sitt jobb och är fortfarande väldigt känslig för brandrök (vilket det är mycket av här i Portugal då de flesta eldar med ved).

  • Kraka skriver:

   Jag har, tack och lov, inte varit med om någon brand. Men jag har jobbat på brännskadecentrum och tagit hand om patienter med mycket omfattande brännskador. Långt ifrån alla överlever.
   Jag blev förvånad när jag läste om att just glömda spisplattor är huvudorsak till bostadsbränder i Sverige. Det är ju något osm kan förhindras till största delen med enkla medel.
   Jag eldar gärna, både utomhus och i min lilla vedspis. Men är en av dem som anser att man behöver ha kunskap och veta vad man gör innan man sätter fyr på något. Min mamma lärde mig redan när jag var barn.

   Ha en fin onsdag!

 3. Ingrid skriver:

  Jag har funderat på det där med timer på spisen. Alla kan glömma, men lever man ensam har man ju inte backup om man själv skulle missa. Jag ska nog ta och snacka med sonen om det.
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag har ingen timer på spisen hemmahemma, men däremot kan jag inte sätta på spisens plattor utan att använda båda händerna. Det har vissa poänger, men en timer också vore bra.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *