På resa söder ut

Trots att jag hade en lång dag framför mig började jag lugnt. Alarmet väckte mig 5:30 och efter två snoozningar à 5 minuter gick jag upp. Gjorde kaffe och två knäckemackor med ost. Gjorde några anteckningar i en speciell bok jag har och satte mig sedan i schäslongen och drack mitt morgonkaffe. Ambitionen var att rulla ut från garaget, eller gården, senast klockan 10:00.

När jag fått i mig mackorna och första koppen kaffe skrev jag ut några av de där speciella tidsrapporterna som Kronoberg har. Skrev ut 7 stycken, vågade inte skriva ut fler eftersom jag har väldigt lite toner kvar. Har inte haft tid att lösa det, annars har ju Classe förstås. Skrivaren, en hp, kommer förresten från Classe i Ljungby. Tyvärr finns inte den kvar, nu är det Växjö som är närmaste.

Klockan 9:35 rullade jag ut från gården. Då hade jag hunnit träffa både F och Snufflan. F hade glömt Snufflans bilkorg i min bil.

Det rullade på bra på Essingeleden, förutom att en långtradare försökte preja ut mig i filen bredvid där det var mycket trafik. Sedan höll han på att köra in i två andra bilar. Men både jag och de hade tur med att det var bra avstånd till bakomvarande och vi kunde tvärbromsa. Det otäcka är att han verkade inte ha en susning om vad han var nära att orsaka. Han fortsatte plöja fram som en tornado i trafiken.

Det fanns skyltning över vägen att motorvägsbron vid Södertälje skulle vara öppen 10:00 till 10:25. Jag passade på att åka in till Salem/Rönninge och fylla på bensin och köpa kaffe och lite annat ätbart.

Stannade vid Norsholm och vilade lite och sedan fortsatte jag resan. Söder om Jönköping ringde L och berättade att hon var på väg hem från jobbet. Jag frågade var hon var och det visade sig att hon var i Vaggeryd. Jag var nästan i Vaggeryd så vi bestämde att ta en fika tillsammans.

Vi bestämde träff på macken som ligger vid Coop oc åkte sedan i en bil till Vaggeryds Gårdscafé, ett nytt café som nyligen öppnat.

Vi valde båda äppelkaka med vaniljsås. Äppelkakan var knäckig och såsen krämig. Helt perfekt. Vi hann prata om ditten och datten och också köpa varsin ljuslykta. Sedan hade L bråttom iväg och jag skulle ju vidare. Jag ringde och ändrade min incheckningstid till 17:30.

När vi gick beundrade vi de vackra hönsen. Inte minst tuppen var stilig,

Jag fortsatte söder ut och lyckades hinna i tid med marginal. Har fått ett riktigt enkelrum den här gången. Ett litet gulligt krypin.

När jag bäddat och packat upp gick jag ner i köket och gjorde matlådor. Gjorde en portion att äta som middag också.

Hade sedan gott om tid, hela 26 timmar tills jag skulle börja jobba. Använde tiden till lite blandade aktiviteter.

Började med att sammanställa vilka dagar jag kan arbeta under hela bokade Ljungbyperioden. Hon som sköter schemaläggningen har varit på mig flera gånger. Men det är mycket med studieträffarna och föreningsuppdragen som måste kollas upp ordentligt först. Men nu är just det klart. Sen ska jag ju ha ett schema också…

Pratade med F i telefon och chattade med H efter att telefonsamtalet misslyckades, Telia ha i stort sett ingen täckning här men whatsapp fungerar alldeles utmärkt att ringa med. Men båda måste ju ha det förstås.

Tittade på playTV, hittade en krimserie, Grace, som är i tre avsnitt. Artar sig bra.

Plötsligt blev det alldeles mörkt. Det var mörkt ute också, alltså strömavbrott i hela byn. Elen kom tillbaka efter en stund. Men tur att jag hade tänt den där ljuslyktan. 🙂

Det fick räcka med ett avsnitt, de är 1½ timme långa. Nu måste jag sova…

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

3 svar på På resa söder ut

 1. Anna i Portugal skriver:

  Det blir många mil i bilen när du förflyttar dig mellan boplatserna, fint med fikapauser och särskilt med en vän. Så skönt det gick bra trots en stressad (?) förare i långtradaren.

 2. Znogge skriver:

  Det blev en lång dag för din del men lät ändå som en bra dag, bortsett från den galne långtradaren.
  Låter som om du fått ett mysigt rum denna gång.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, jag är nöjd med mitt rum. Det är aldrig mysigt att ha de där flerbäddsrummen, även om man har det själv. Det känns mer ombonat att ha ett lagom stort rum.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *