Full fart framåt

Har så mycket att hinna med under den kommande veckan, men jag vet att jag måste hinna ladda lite också. Det finns en hel del trevligheter inbokade, men också saker som tar energi. Inga jobbigheter egentligen, men bara att passa tider är jobbigt när jag är trött.

Hade tänkt börja dagen 5:20. Men när alarmet väckte mig så orkade jag inte gå upp så det fick bli ytterligare en timme. Såg i appen att jag sovit exakt 7 timmar, det var för lite med tanke på att jag hade en sömnskuld från igår.

Nåja, när jag väl gick upp fick det bli mjukstart med kaffe och två knäckemackor med prickigkorv. Vet inte vad den där korven heter på riktigt, men det är sådan man skär själv, inte färdigskivad.

Klädde mig och åkte iväg på dagens första inplanerade punkt. Mammografi på St Göran. Var där ganska lagom i tid och behövde inte vänta alltför länge.
På vägen dit höll jag på att bli överkörd på övergångsstället. Bilen stannade inte trots att jag var ute på övergångsstället. Det måste man, man kan till och med få körkortet indraget om polisen ser att man kör på det sättet. Jag satte upp handen för att bilen skulle stanna. Men den fräcka karln bara vinkade åt mig och jag fick hoppa undan. Nu är jag ju ungdomlig, trots min ålder. Men jag vet många som inte skulle hunnit. Men mest upprörande var att han hade en unge i bilen, kanske i mellanstadieåldern eller yngre. Det han förmedlade till sitt barn var två saker: Man behöver inte bry sig om trafikregler om man inte vill och man behöver inte tänka på sina medmänniskors säkerhet.
Jag blev faktiskt så arg att jag gjorde fingret. Barnsligt javisst. Men inte varken farligt eller olagligt.

Efter mammon åkte jag hem och gjorde en kopp kaffe. Satte mig i schäslongen med datorn och kollade bloggar och chattade med K för att bestämma lunchtid och plats.

Vi sågs vid 12:30-tiden vid St Eriksplan och gick sedan till en restaurang nära som K gillar. Det var jag som föreslagit att vi skulle gå dit.

Nej, det är inte vin i glaset. Ser ju nästan ut så på bilden. Mycket mat är det också, men jag hade med mig en låda och la över hälften innan jag började äta. Den står nu i min kyl.

Efter maten promenerade vi till Fridhemsplan och tog T-banan därifrån. Jag med 11:an och K med 10:an.

När jag kom hem hade jag tänkt ta en tupplur. Men det blev bara att jag låg ner en stund och lyssnade på ljudbok. Så då behövde jag väl ingen extra sömn.

Det börjar bli dags att planera för livet i stugan. Har tänkt odla lite mer i år och har hittat de perfekta fröpåsarna. Frågan är ju bara var de kan köpas…

Nåja… Får väl annars nöja mig med det vanliga sortimentet. Vad är väl en bal på slottet… Typ…

La in lite räkningar som behövde betalas senast idag. Stör mig så på bankens nya sida. Gamla banken var så mycket bättre. Men IT-snubbarna ska väl ha något att göra och vad kan vara en bättre syssla än att krångla till och sabotera för vanligt folk… Suck!

Drack kaffe flera gånger och förberedda mig inför kvällens styrelsemöte. Inte för att det behövdes så mycket förberedelse, men jag läste igenom förra protokollet. Jag var inte med då.

Styrelsemöte på zoom. Ett bra möte. Vi drog över tiden lite, men vad gjorde väl det. Jag gillar egentligen inte zoommöten, men just idag var det skönt att sitta hemma och inte behöva åka hem efteråt. Jag hade redan gjort ett par resor denna dag.

Pratade med F i telefon en stund. Hällde upp ett halvt glas rött och tittade på lite playTV. Sedan var det sovdags. Imorgon ska jag upp tidigt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Full fart framåt

 1. znogge skriver:

  Vissa människor borde helt enkelt inte ha körkort tänker jag. De kör på andras säkerhet och tycks liksom inte ha något ansvar alls själv. Tur att du hann parera men som du säger hade inte alla gjort det.

  Desto trevligare med middag på lokal som dessutom genererade en liten matlåda.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det var trevligt med lunch på lokal. K är ju rätt speciell med sin asperger och vill helst gå till samma ställen och äta samma sak varje gång. Jag provade däremot en ny rätt som heter Gråtande tigern. Var med entrecôte och tigersås. Gott!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *