Ketchupeffekt och solsken

Hade förberett mig på att natten skulle bli en fortsättning på natten innan. Men så blev det inte. Eftersom Ljungby är ett litet sjukhus hade man bestämt sig för att patienten skulle vårdas på ett större sjukhus. Så när jag kom hade jag ingen patient.

Hann både fylla i en bunt papper och plugga en halvtimme. Ja, jag kunde till och med äta i lugn och ro. Men sedan kom det en ny patient och det blev plötsligt massor att göra. Det var läkemedel som skulle iordningställas, vi skulle iväg till röntgen för en datortomografi och prover skulle tas. Det mesta var redan gjort, men det räckte till. Det var från noll till hundra, rena ketchupeffekten.
Jag fick med mig både kollegan, undersköterskan och läkaren till röntgen. Jag frågade honom om han skulle följa med och han sa ja. Men sedan visade det sig att han antingen inte förstått min fråga eller inte lyssnat. Men när jag bett om ursäkt att jag varit otydlig (det tycker jag ju inte att jag var) och sagt att jag gärna ville ha med honom eftersom jag inte var helt bekväm i lokaler där jag inte varit förut. Jag tackade sedan att han följt med när vi var tillbaka på IVA. Inga problem sa han och jag tyckte att jag fått cred för att jag var lite ödmjuk. Jag hittar ju inte ens till röntgen.

De sista timmarna gick snabbt och det blev dags att rapportera och åka hem till Södra Ljunga. Jag gick och la mig mer eller mindre genast, hade ju inte så mycket tid att sova innan jag skulle checka ut.

Gick upp 10:20, hade snoozat ett par gånger, och packade ihop och bar ut mina saker till bilen. Dammsög och torkade golvet. Gick sedan ner och värmde resterna från i lördags och åt innan jag åkte. Typiskt nog var det sol, annars har det varit regn, dimma och grått hela tiden. Men den tiden kommer väl när jag kan gå ut och gå lite mer.

Jag var trött men det gick ändå bra att köra hemhem. Jag vilade ett par gånger utefter vägen. Drack kaffe som jag hade med mig och köpte en macka och lite fikabröd. Vis Sillekrog slumrade jag en stund i bilen.

När jag kom hemhem bar jag in hälften av packningen. vilade lite och åkte sedan till Stora Coop i Bromma Blocks. Hade en lång lista som skulle köpas. Det känns viktigt att göra inköpen på tisdagar, som är den dagen då Stora Coop ger 5%. Köper man mycket så blir de en rejäl slant.

Körde in på gården, bar in det jag köpt och resten av min packning. Blev plötsligt rejält utskälld. Det var Snufflan som kände igen min bil och säkert såg hon mig också. Det var en kompis till F som var ute med henne. Sedan kom F från tvättstugan och vi hann prata en stund. Sedan körde jag ner bilen i garaget och gick in till mig.

Satte mig i schäslongen och drack ett glas rött. Nu är jag ledig ungefär en och en halv vecka, men det är hur många saker som helst som är inbokade.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ketchupeffekt och solsken

  1. Anna i Portugal skriver:

    Vad skönt att komma hemhem ett tag, även om kalendern är fullbokad.

  2. Ingrid skriver:

    Så bra att du kom hem lyckligt och väl och får vara ledig ett tag. Eller ledig och ledig, det låter som om du har ledigheten inbokad (som vanligt).
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *