Tidigt läkarbesök och sen prisutdelning

Det blev en tidig morgon för mig. Halv fem stod alarmet på och sedan blev det kaffe och två knäckemackor. På med kläderna och iväg.

Trots att jag var nere på macken redan före halv sex var det kö till biltvätten. När det blev min tur såg jag att det var kö även efter mig.

Tvättade bilen och for sedan iväg till Uppsala. Skulle lämna bilen på ”läkarundersökning”, aka service, vid sjutiden. Tror faktiskt att tiden jag hade var senare, men är man där tidigt så kommer man in tidigt också.

Hade tänkt använda tiden till att läsa, men hade en ljudbok på gång och fastnade i den istället. Dessutom var bilen klar betydligt tidigare än jag tänkt och istället för det IKEA-besök jag tänkt mig åkte jag hem och var hemma före halv tio.

Mötte F och Snufflan på gården. De skulle till jobbet. Nej, Snufflan jobbar förstås inte. Hon ligger nog mest och morrar. Eller sover. Jag har börjat kalla henne Morrhoppan. Men hon blev väldigt glad att se mig och fick komma upp i min famn en stund.

Gick in och nu var det dags att plugga. Trodde jag. Men efter en kvart gav jag upp och släckte lampan och sov middag. Sov en halvtimme och sedan gjorde jag lunch. Värmde lunchlådan jag gjorde igår när jag åt lunch med K.

Efter maten satt jag med datorn en stund. Men sedan pluggade jag faktiskt, även om jag gjorde kaffe under en paus och drack medan jag läste.

Vid femtontiden bytte jag om inför kvällen. Hade bestämt mig för att åka in tidigt och promenera i det fina vädret.

Klev av vid Fridhemsplan och gick över St Eriksbron. Det är verkligen länge sedan jag var ute och gick i Stockholm. Ja, vi gick ju förstås över samma bro igår, fast åt andra hållet. Men i övrigt är det länge sedan.

Jag tittade i skyltfönster och var inne i Smarta saker, en affär som har lite av varje som är bra att ha. Men idag köpte jag inget.

Traskade sedan vidare och gick in på Lindex vid Odenplan. Inte heller där köpte jag något.Fortsatte uppåt mot Valhallavägen, fast så långt skulle jag inte. Var inne på Tehuset Java och såg ett par intressanta saker. Men jag hade bestämt att ha lätt packning idag, alltså bara saker som fick plats i handväskan och köpte inte något där heller. Men gjorde ”notes to mind”.

Sedan var jag framme på platsen där jag bestämt att mellanlanda. Jag skulle ägna mig åt min favoritsynd bland de sju dödssynderna. Frosseri.

Frossade med en Budapestbakelse och lyssnade på ljudbok. Stannade tills det var dags att gå den lilla biten som var kvar dit jag skulle. Skulle till Galleri Existens där Claphaminstitutet skulle dela ut det första Hannah More-priset. Det ges till en frimodig kristen kulturperson. I år, som är det första året priset delas ut, var det författaren och journalisten Josefin de Gregorio som fick priset. Motiveringen löd: ”För en framstående kulturgärning som rymmer såväl värdighet som frimodighet. Josefin de Gregorio har genom sina böcker och som kulturjournalist blivit en respekterad röst i svensk offentlighet som ett vittnesbörd om hur ett kvalitativt författarskap kan vara sammanflätat med en välmotiverad kristen tro”.

Direktor Per Ewert intervjuar pristagaren Josefin de Gregorio.

Stiftelsens ordförande läser upp motiveringen till att just Josefin fått priset.

Stolt pristagare.

Efteråt var det årsmöte i stiftelsen och de som inte var med, men ändå ville stanna kvar och lyssna, fick göra det. Jag stannade eftersom jag var nyfiken på stiftelsen. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att framföra en synpunkt när det var fri diskussion om det kommande året.

Före tillställningen serverades alkoholfri cider och snittar. Man fick sedan swisha valfritt belopp. Jag swishade en lämplig slant innan jag gick. Promenerade sedan till Odenplan där jag tog T-banan.

Hemma satte jag mig en stund. Men jag var trött, hade gått upp svintidigt och även om jag sovit en halvtimme på dagen så behövde jag vila. Morgondagen skulle bli intensiv enligt planerna.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tidigt läkarbesök och sen prisutdelning

 1. znogge skriver:

  Vilken bra och trevlig dag det blev men också en lång och intensiv sådan. Lite frosseri får man unna sig då och då tänker jag fast jag hade valt en annan bakelse. Smaken är som baken helt enkelt 😉
  Smidigt att F kan ha med sig sin hund på jobbet.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det blev en bra och trevlig dag. Men lång. Jag valde mellan en Napoleon och Budapest. Gillar de flesta bakelser. 🙂
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så tidigt du var i farten. Det var inte att undra på att du behövde en paus i sängen. Det låter som en väldigt trevlig dag och en Budapestbakelse är aldrig fel.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var lite i tidigaste laget. Men det behövdes för att jag skulle hinna tvätta bilen före servicen.
   Det var skönt att sova en stund. Bakelser är alltid rätt…
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *