Valborg

Dagen flög iväg förstås, den gör ju det när man sover. Men jag kom upp någon timme tidigare än jag brukar. Tittade på Muren och My life is Murder. Kanske borde jag pluggat, men jag valde bort det just den här eftermiddagen.

Hade hoppats på att man skulle tända Valborgselden innan jag åkte till jobbet. Men det gjorde man inte, trots att jag väntade till tio över åtta. Den skulle tändas åtta stod det i Smålänningen, den lokala tidningen.

När jag åkte hölls det tal ute på trappen och Thomas, som tillsammans med sin fru, har hand om vandrarhemmet släppte ut mig bakvägen genom deras privata del.

Det var ganska få patienter, postoperativa, och min patient från natten innan hade åkt till annat sjukhus. Det blev en lugn natt.

Rishögen som skulle eldas utanför vandrarhemmet. Byggnaden i bakgrunden är Lingmuseet. Om man klickar upp bilden i större format kan man se statyn på Pehr Henrik Ling alldeles till höger om rishögen.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Valborg

  1. Znogge skriver:

    Lite synd att du missade bålet men desto bättre att det blev en lugn natt. Önskar dig en god resa hemhem.

    Kram

  2. Lisbeth Lindkvist skriver:

    Önskar dig en skön 1:a maj☀️🌺

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *