Dagens Jetpackfråga – Slöseri med tid

Idag ställer Jetpack frågan Hur slösar du bort mest tid varje dag?

Frågan känns lite konstig. Men visst, jag är en mästare på att behandla tid på samma sätt som deltagarna i TV-programmet Lyxfällan behandlar pengar och sin ekonomi.
Men behöver man alltid vara effektiv hela tiden? Jag behöver koppla av från jobbet och studierna med ljudböcker, TV-serier, film och baravaratid.
Är ett korsord att slösa med tiden? Eller är det i själva verket ett sätt att hålla hjärnan i trim? En spännande film eller en bok med spänning och/eller relationer? En kopp kaffe med en vän trots att dammråttorna leker tafatt? Ett varmt skumbad för att få vila och lindring för värkande rygg och muskler.

Det komplicerade med tiden är att man inte kan ”jobba extra” och få ett eller flera nya dygn extra på det sätt som man kan ta extrajobb för att betala de där räkningarna eller det där, lite för dyra man köpte.

Så ja, jag slösar bort en massa tid. Men det ger i sig själv en hel del mervärden i livet.

Det här inlägget postades i Jetpackfrågor, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagens Jetpackfråga – Slöseri med tid

  1. Znogge skriver:

    När det gäller vad man fyller tiden med är ytterst individuellt. Husse är en mästare på att göra ingenting vilket jag tycker är en styrka. Själv kan jag bli lite rastlös. Att göra det man känner för i stunden borde vara helt rätt tänker jag. Att gräma sig över saker man inte kan ändra är slöseri med tid och det kan jag vara en mästare på tyvärr…
    Kram och god kväll!

  2. Ingrid skriver:

    Jag tycker att det verkar som om du absolut inte slösar med tid. Du är så effektiv hela tiden och lite återhämtning i form av böcker, tv-serier och film är nog nödvändigt för att orka med.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *