Tillbaka i stan igen

Tisdag

Resan gick bra, men det är långt att köra och tröttsamt. Stannade ett par gånger för att äta, vila och ringa ett telefonsamtal. Tog även vägen förbi min bror och svägerska där jag fick kaffe och ett par ostmackor. Vi satt ute i solen.

När jag kom hem till stugan bar jag in mina saker, tittade på playTV och drack kaffe. Det var skönt att vara tillbaka i stugan. Det är lite för mycket just nu och jag behöver osedvanligt mycket egentid för att orka ta itu med allt. Jag har en lista med hittills 27 punkter som måste vara klara före tisdag. Jag har betat av ett par stycken, men  när jag sovit måste jag ta tag i allt på riktigt.

Onsdag

Hade hur svårt som helst att somna, trots att jag bara sovit 1½ timme efter jobbet. Hur som helst fick jag ihop nästan 7 timmar. Me det var tack vare att jag inte behövde gå upp förrän klockan nio.

Kaffe förstås och sedan började jag så smått med attgöralistan. Det blev ett par punkter till och den är snart uppe i 30. Men som tur är så behöver den inte avslutas förrän på måndag kväll.

Hade besiktningstid klockan 13:00. Det stod i sms:et att man skulle komma tidigare. Men det var minst sagt kaotiskt gick inte att parkera. Istället åkte jag och hämtade vin jag beställt och sedan tillbaka. Ställde mig sedan ute på gatan medan jag väntade på min tur. Alltså bokstavligen på gatan, inte vid kanten för det gick inte.

Var tvungen att fylla på med spolarvätska om jag ville slippa anmärkning. Så det gjorde jag. Hade egentligen tänkt byta till vintervätska eftersom jag inte ska använda bilen så mycket fram tills det är dags för frost. Men så fick det bli att jag nu har sommarspolvätska. Får väl tömma behållaren sedan. Nu klarade sig bilen helt utan anmärkningar och ska inte besiktas förrän om 2 år.

Sedan var det dags för Farsta och Forex. Behövde hämta valuta som skulle vara i cash. Det blev något missförstånd och slutade på en jättesumma. Men det visade sig att när jag sagt att jag ville ha 500 kronor extra som dollar så trodde hon att jag menade 500 dollar. Men vi redde ut och hon gjorde om gjorde rätt.

Klockan var eftermiddag och jag bestämde mig för lite lunch. Eller egentligen blir det ju dagens måltid, både lunch och middag i ett.

Kinesisk buffé. Det var väldigt gott. Tog en extra tallrik med räkchips, det jag kallar ”manna”. Det vet ni som följt min blogg länge.

Är det buffé så  är det. Hämtade lite extra friterade räkor och sötsur sås. Bara för sakens skull. För jag var faktiskt mätt. Det verkade inte finnas något kaffe. Men jag bestämde mig för att avvakta tills jag kom hem.

Nu kan jag dricka kaffe hela eftermiddagen. Har fyllt vattenkokaren ute vid min kran och sitter här inne medans regnet vräker ner. Det hade börjar regna medan jag var inne på restaurangen. Där rök det planerade trädgårdsarbetet…

Gick in och satte mig med kaffe. Bestämde mig för att ta det lugnt, hade sovit dåligt. Eller kanske inte dåligt den stund jag sov, men jag har haft bekymmer och funderat en hel del. Men nu har det löst sig. Tror jag. Man ska ju inte ropa hej förrän man är över ån. Eller i det här fallet, förrän man skrivit på.

Jag hade kunnat gå ut och fixat en del trädgårdsarbete när regnet var över. Men jag iddes faktiskt inte. Sju punkter på listan är avklarade och då kan resten få bero till morgondagen. Förresten så kan inte allt ens göras imorgon. Jag ska tvätta på fredag så jag kan inte packa förrän på lördag och liknande. Hela listan liknar ett 15-spel, eller en variant av det.

Ska ägna resten av kvällen åt lite playTV och sedan sova tidigt för att få balans på sömnkontot.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Tillbaka i stan igen

 1. znogge skriver:

  Du milde tid vilken diger lista jag förstår att du har och betas av det ska den. Skönt att bilen gick igenom utan problem för den vill man liksom bara ska fungera.
  Tur att det ordnade sig med pengarna också.
  För övrigt så lät det som en väldigt gid buffé.

  Nu önskar jag en god och avkopplande kväll!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja buffén var god, men man kan ju aldrig äta så mycket som man skulle vilja. Det är många punkter på listan, men några är små och några är mer sociala än arbetsinsatser. Men det måste göras före resan.
   Det var skönt att bilen gick igenom. Har lite stenskott på rutan och man vet aldrig hur de tänker kring det. De sitter inte i den del där jag ska ha sikt, men risken är väl att de spricker när det blir vinter och temperaturväxlingar. Då får jag ta det då.
   Det var nog jag som inte var tydlig med pengarna. Jag hade beställt dollar för visum till Zimbabwe som ska betalas i cash på plats. Sedan började jag surra om att jag ville ha 500 kronor ytterligare som dollar och 500 kronor som rand. Det var där det blev fel. Hon plockade fram 500 dollar och när jag skulel betala hade jag inte pengar nog på mitt kortkonto. Först blev jag bara förvirrad och konfunderad. Det kunde väl inte bli nästan 8000 kronor. Jodå, sa hon, och visade mig kvittot. Nej, det är något som inte stämmer sa jag och vi gick igenom vad jag ville ha och sedan blev det rätt. Vet inte vad dollarn står i nu men en rand är 0,63 kronor just nu. Det där med valuta är lite struligt iblland eftersom kursen ändrar sig. Just nu är allt dyrt för oss svenskar.

   Ha en fin fortsättning på kvällen! Jag tittar på Maria Wern på playTV och tar dte lugnt. Imorgon är en ny dag och dags för nya punkter att beta av på listan.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Nu ligger jag efter med bloggläsning, men jag får ta igen det när jag kommer hem igen.
  Man vill ju ta vara på de här härliga dagarna som snart är slut.
  Du verkar ha fullt upp som vanligt i alla fall!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *