Fem en fredag v. 37: Teamövning

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

Jag har missat ett par av Fem en fredag och lägger upp dem lite i efterskott.

 

 1. Vem av Astrid Lindgrens karaktärer är din favorit?
 2. Om du kunde åka tillbaka i tiden, var skulle du åka då?
 3. Vilket var ditt första jobb?
 4. Om utomjordingar landade på jorden, vem skulle du rekommendera dem att prata med?
 5. Om du var tvungen att äta en krita, vilken färg skulle du välja

 

 1. Ronja Rövardotter. Hon är kompetent och kunnig. jordnära och kan den miljö hon lever i.
 2. Jag har sagt (skrivit) det förut och säger det igen: Det där med att resa tillbaka i tiden är farliga saker. Man kan få för sig att göra saker som resulterar i att man inte ens kommer att föda.
 3. Packade kassar på Domus i Södertälje. Bytte sedan till Södertälje Tobak som hade en butik inne på Kringlan i samma stad. Jag minns fortfarande priset på i stort sett alla tobaksvaror när jag började. Ett paket Prince kostade 5 kronor och John Silver 4:95. Ett paket tobak, t ex Borkum Riff kostade 3:60.
  Men det jobb jag minns med störst glädje är faktiskt när jag jobbade som städerska på Astra. Hade ansvarsområde personalutrymmen, alltså toaletter, omklädningsrum och rastrum. Jag tjänade 3:20 i timmen. Den som uppnått full lön, efter ett årligt påslag till en viss övre gräns, tjänade 9:09 i timmen.
 4. Bill Gates.
 5. Hmm… Det kan nog kvitta, jag skulle välja den kortaste, minsta.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fem en fredag v. 37: Teamövning

 1. znogge skriver:

  Ronja Rövardotter är ännu en strak kvinnlig karaktär och ett bra val. Det finns många som jag skulle kunna tänka mig.
  Äta kritor är det inte tal om, oavsett färg kan jag säga 😀

  Kram och välkommen hem! Hoppas du har har haft en fantastisk resa.

 2. Pingback: Fem en fredag v. 38: I nuet - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *