Rödbetsrött och risgrynsvitt – Roadtrip dag 9

Hade svårt att sova under natten, men till sist så somnade jag och när alarmet väckte mig var jag trött. Vi behövde komma upp vid 9-tiden eftersom vi hade planer.

Som vanligt började jag med kaffe, men trots att jag var hungrig avstod jag från att ta en macka. Planen var att åka till IKEA i Malmö och äta deras julbord. Vi ville komma dit när de öppnade, eller strax efter, så det skulle vara fräscht.

Man öppnade julbordsserveringen klockan 11:00 och vi var där alldeles strax efter. Jag betalade i kassan för F och mig. Det är tradition att jag bjuder honom på julbord, men eftersom jag varit ute och rest både september och oktober och därmed inte hunnit jobba mer än ett pass per månad fick det bli lågbudget i år. Annars är ju Skåne fullt av trevliga världshus med julbordsservering.

Vi bestämde oss för att dricka julmust, endast vatten ingick i år. På IKEA heter julmusten Vintersaga och det har retat många på högerkanten. Om man googlar kan man se de mer kända moderaterna som gått i taket och fått för sig att det är ett steg mot islamisering. Suck!

Jag började med sill, men la upp lite annat också på min första tallrik.

Tallrik två fick bli den med skinka, prinskorv, köttbullar och Jansson. Rödbetssallad är en självklarhet.

Trots att jag var så mätt kunde jag ju inte avstå från att äta ostkaka med sylt och vispgrädde. Men sedan tog det stopp. Det fanns risgrynsgröt, eller om det var ris alla Malta, och möjligen ytterligare något i efterrättsväg. Men jag orkade inte ens få i mig en hel kopp kaffe.

Vi hade tänkt ta ett varv inne på IKEA men bestämde oss för att vi inte orkade gå runt när vi inte skulle titta på något speciellt. Istället gick vi till bilen och åkte till Coop Forum vid Jägersro och gjorde våra planerade inköp. Sedan bar det av hemåt.

Väl hemma packade F upp det vi köpt och sedan gick vi och tog en tupplur. Den var välbehövlig efter den måltiden.

Pojkarna vilade också, men det är ju vad katter oftast gör.

När vi vi vaknade var det mörkt, det blir mörkt före klockan fyra här. Jag drack kaffe och vi var båda överens om att äta mer skulle vi inte göra.

På kvällen var det dags för en film igen. Den här gången blev det senaste Indiana Jones-filmen, den heter Indiana Jones and the Dial of Destiny. Bortsett från att scenerna med biljakt, eller fordonsjakt ska jag kanske säga för det var olika fordon inblandade, var alldeles för långa så var det en bra film. Fantastiskt att Harrison Ford, som var nästan 80 år när filmen spelades in, ser så välbevarad ut och orka hålla ett så högt tempo.

Till filmen blev det ostbågar, jag hade köpt det så jag skulle slippa de äckliga chipsen. En öl slank ner också.

Efter filmen var det sovdags. Jag var verkligen trött. Märkligt att det kan ta så på krafterna att göra ”ingenting”.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2023, Film, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Rödbetsrött och risgrynsvitt – Roadtrip dag 9

  1. Ingrid skriver:

    Det ser verkligen gott ut på dina tallrikar. Hoppas att jag kan ta några bilder från dagens julbord.
    Ha en fin söndag och första advent!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *