Juldagen – Tredje resan till London dag 4

Vaknade vid 11-tiden efter välbehövlig sömn. Efter lite frukost kunde jag duscha, vilket kändes skönt. Varmvattenberedaren hade börjar fungera igen.

Petter kom hem ganska lagom innan vi skulle ge oss iväg till restaurangen där vi skulle äta juldagslunch klockan 14. Vi skulle promenera dit och det var en god idé att röra på sig lite före maten. Tyvärr var vädret inte det bästa.

Vi började med något att dricka före maten. Jag hade bestämt redan innan vad jag ville ha. Mulled wine har jag sett fram mot sedan redan ni oktober.

Det smakade verkligen gott, jag föredrar mulled wine framför glögg. Även  om det också är gott.

Räkor med vitlök och chili, En av mina absoluta favoriter som jag skulle kunna äta varje dag. Jag drack ett glas vitt till.

Som huvudrätt Steak stones. Man beställer kött, smaksatt smör och sås och steker sedan köttet på en varm sten. Jag åt pommes till och vi delade en flaska rött.

Nu kan man ju tycka att det borde räckt. Men det är bara jul en gång om året och vi beställde efterrätt.

Blandad glass

Efter en extra påminnelse fick mitt kaffe. I de flesta länder anses det udda, ja mycket udda, att dricka kaffe till efterrätten. Det dricker man efter måltiden.

Tanken var att vi skulle gå hem också, men när man ätit så där mycket orkar man knappt röra sig. Efter en stund gick vi in på en pub och jag drack en Cola zero. Sedan var det omöjligt att gå ett enda steg till.

Petter beställde en Uber och vi åkte hem. Jag var trött och mätt. Men vi bestämde att se film, Sällskapsresan. Han har alla fyra, men vi skulle se den första. Jag tror inte jag sett den på den här sidan sekelskiftet medan Petter sett den så många gånger att han kan vare scen och varje replik. Dessutom var han på prathumör så jag fick ingen sammanhängande upplevelse. Men det finns fler tillfällen att se film.

Jag fortsatte att vara supermätt hela kvällen, även om en och annan ostbåge slank ner. Det var inte svårt att somna när jag la mig, men sedan vaknade jag och hade svårt att komma till ro. Huvudet var fullt av olika tankar som for kors och tvärs. Men till sist så somnade jag om.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2023, Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

8 svar på Juldagen – Tredje resan till London dag 4

  1. Ingrid skriver:

    Det låter som en väldigt trevlig juldag och att du blev mätt är ju inte att undra på efter den läckra menyn. Sällskapsresan kan man se då och då och den gick på någon kanal här igår kväll, men jag hade något annat på gång.
    Ha en fin fortsättning på julen och på din Londonresa!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Tack!
      Ja, det blev en bra dag. Ha en fin fortsättning på julen och mellandagarna du också!
      Kram

  2. Znogge skriver:

    Vilken bra och trevlig dag och så god mat! Väldigt befriande att slippa julmat dessutom men det är ju bara vad jag tycker och allt är är en smaksak så klart.
    Önskar er en fin annandag!

    Kram

  3. Lisa skriver:

    Det verkar som du har det trevligt på Londonresan!🥂god fortsättning önskar jag dig och Petter . Vi hörs och ses!

  4. Micke skriver:

    Riktigt god mat där, minst sagt perfekt.
    Sällskapsresan ser jag på ibland, den första och andra är de som går här oftast, de andra är ju bra också men dessa två är ju våra favoriter.

    Ha nu det fortsatt fint Kraka. 🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *