Äntligen lägger sig stillheten på väg att bli natt

Så var det äntligen dags för några dagar ledigt. Eller så ledigt det nu kan bli när man har tusen och en sak att fixa och dona med.

Tre arbetspass, lika men ändå så olika. Det hände tusen och en sak och ändå inget. Livet på intensiven är speciellt.

Soligt, kallt och snö. Utsikt från bron över Huddingevägen. Till skillnad från sjukhuset är bostadsområdet i Flemingsberg färglatt. Kanske lite väl färgglatt…

När jag kom hem på måndagskvällen drack jag kaffe och åt mackor med korv. Lyssnade på ljudbok en stund innan det var sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge IVA. Bokmärk permalänken.

4 svar på Äntligen lägger sig stillheten på väg att bli natt

  1. Hannas krypin skriver:

    Du är ledig från jobb iallafall även om du inte är ledig från annat. Så brukar jag tänka i iallafall. Färgglatt är fint. Inom rimliga gränser. Det får inte bli för ”skrikigt”.

    • Kraka skriver:

      Visst är det så. Jag ska plugga filosofi nu i stort sett hela veckan och ”vila” med diverse städinsatser här hemmahemma. Börjar inte jobba förrän på lördag så idag blev det fri sovning (sova utan alarm) och nu morgonkaffe i lugn och ro.

      Angående de där färgerna i Flemingsberg så är det väl lite ”överspelat” nu. Men när man byggde, tidigt 1970-tal, så byggdes Huddinge sjukhus helt grått för att inte synas vid flygspaning. Då kändes det lite märkligt att bara tvärs över vägen ha ett bostadsområde med nästan neonfärger. Till och med jag har sett dem genom fönstret från vanligt flygplan på väg mot Arlanda. Men numera har militärer i alla länder av betydelse flygspaningsinstrument som ser även de gråaste byggnader.

      Ha en fin dag!

  2. Ingrid skriver:

    Visst kan det bli lite för färgglatt. Här har man byggt hyreslägenheter precis i närheten och husen är jättefula både till form och färg och kanske främst färg.
    Ha en skön ledighet!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Kolla på mitt svar till Hanna så förstår vad jag var ute efter när jag skrev lite för färgglatt. Jag gillar de där husen och tycker de står sig fint mot speciellt den vita snön.
      Ha en fin dag!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *