Fem en fredag v. 2: Överflödigt

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad för olägenhet upplever du varje dag?
 2. Vad önskar du att du inte så ofta var i närheten av?
 3. Vad senast hade du önskat lite mer varning om på förhand?
 4. När fick du senast ge efter för en plötslig impuls?
 5. Vad gjorde dig positivt överraskad under veckan?

 

 1. Jag stör mig enormt på den dåliga infrastrukturen i Stockholm. Speciellt pendeltågen, det är alltid något med tågen som orsakar förseningar och det är minst lika stor chans att vinna på Lotto som att tåget går i rätt tid.
 2. Jag önskar jag slapp leva och styras av den regering vi har. En kakokrati!
 3. Inget jag kan komma på. Det blir vad det blir.
 4. I torsdags fick jag ett infall att gå till Pyttirian efter konserten. Borde vara sparsam efter utsvävningarna i London, men så föll jag.
 5. Att jag fick tillgång till nästa schemaperiod redan nu och kunde lägga schema till och med maj månad.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Fem en fredag v. 2: Överflödigt

 1. Anna i Portugal skriver:

  Vad skönt att kunna lägga schema så långt i förväg. Jag gillar ju planering, ordning och reda så du förstår det hade varit viktigt för mig .)

  • Kraka skriver:

   Ja, det var skönt. Man lägger långa schemaperioder där folk får önska sig hur de vill jobba. Men sedan går det inte ihop sig och man ska ”diffa” vilket betyder att man ändå inte får det schema man önskat.
   Jag ligger utanför det förfarandet eftersom jag är timanställd och jag ska då få välja av passen som blir över efter att schemat för de tillsvidareanställda är klart. Men det saknas så mycket personal så jag fick en hel hög med vakanta kvällspass, jag hade sagt att jag bara vill ha kvällar, och kunde välja från dessa. Sverige har stor brist på specialistsjuksköterskor, speciellt intensivvårdssjuksköterskor, så det finns gott om jobb. Jag vill jobba cirka 10 kvällar per månad.

   Det är sent nu, strax efter midnatt och jag gissar att du sover så jag önskar dig en trevlig måndag istället för trevlig kväll. Sov gott!

 2. Znogge skriver:

  Så skönt att du fick tillgång till schemat så pass tidigt och kunde planera in dina pass.
  När det gäller hur Sverige styrs tycker jag det är länge sedan vi hade en bra regering tyvärr. Jag tycker det blir svårare och svårare att veta hur man ska rösta. Även om vår kommun är en ”rik och välskött” så ogillar jag starkt deras oförmåga att lyssna på väljarna. Kommunstyrelsens ordförande är otroligt maktfixerad och efter de tappade sin egen majoritet (tack och lov) så slog de sig ihop med SD för att behålla makten. Dubbelsuck där.

  Nåja, god söndag till dig!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Håller helt med dig att det är svårt med politiken. Socialdemokraterna har blivit alldeles för lik både M och SD för att falla mig i smaken. Den nuvarande regeringen beter sig på ett sätt som utsätter Sverige för stora risker. Det är bara makten som man är ute efter, inte att uträtta något som gynnar medborgarna. Skrämmande!

   Ha en bra söndag du också! Ska jobba ett pass idag också och hoppas på att kunna komma iväg hemåt då arbetstiden är slut. Det var verkligen skönt att få planera in arbetet hela våren. Trodde jag skulle behöva vänta tills man ”diffat”, justerat schemat och det ska vara klart i början av februari, bara några dagar innan det ska sättas i sjön.

   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Det måste ju vara bra att ha så god framförhållning inför våren. Då blir det ju lite lättare att planera både plugg och fritid.
  Ha en skön söndag (på jobbet?)
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var skönt att kunna tidsplanera redan nu.
   Tack, det blev en okej kväll, men med mycket att göra.
   Hoppas du sover gott nu, klockan är sju över midnatt.

   Kram

 4. Paula Merio skriver:

  Man måste få ge efter för impulser ibland, man är inte mer än människa. Jag åker inte in till stan bara för att strosa runt, då känns det så trist om man inte tycker sig ha råd att gå in och äta eller dricka något. Och när jag väl åker till stan då har jag redan accepterat att det kan bli en extra utgift. Numera är just nöjen det som får stryka på foten, tyvärr.

  • Kraka skriver:

   Absolut att man måste få unna sig. Jag tar inte mitt sparande på så djupt allvar, men jag brände verkligen väldigt mycket på mat och dryck när jag var i London.

   Ha en fin måndag!

 5. it_is/Anette skriver:

  Nu brukar jag hålla mig ifrån att skriva om politik. Delvis för att det ofta blir ett hett ämne men mest för att jag inte är tillräckligt intresserad för att sätta mig in i det så mycket som jag tycker jag borde innan jag ger mig in i diskussioner eller yttrar mitt tyckande. Men måste hålla med dig i det här om att partierna idag är väldigt lika, det finns inte några klara åsikter hos dom som visar vilket håll dom lutar åt. Allt är bara en sörja…
  Att få schema tidigt är verkligen skönt, så man kan planera, vi får förhoppningsvis vårat för februari nu i början på veckan.
  Ha en fin vecka

 6. Pingback: Fem en fredag v. 3: Beskrivande - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *