Knirr knarr, knirr knarr

När jag gick upp i morse var det minus 16 grader ute. Klockan var 8:30 och F ringde i ett kort ärende. Sedan steg jag upp och gjorde kaffe.

Klockan 11:00 hade jag ett pass i grisfarmen, förlåt tvättstugan heter det visst. Det var betydligt mindre grisigt än det brukar, men mangelduken som varit borta på tvätt var återigen nerfläckad med smör och det låg brödsmulor och sådana där frön som finns på vissa frallor, tror det är linfrön. Varför envisas man med att använda mangeln som bord! Ungar måste inte äta hela tiden! Inte undra på att de sedan äter dåligt vid måltiderna!
När jag växte upp, på 1960-talet, förekom inte mellanmål och ständigt ätande. Man åt när det var frukost, lunch eller middag. Att man skulle ha med sig matsäck till tvättstugan var fullkomligt uteslutet.

Jag hade bara två maskiner att tvätta och var därför klar tidigt. Bar sedan in min rena tvätt, städade tvättstugan och bytte om.

Åkte först till IKEA för att äta lunch. gick sedan ett varv på övervåningen och tittade på sängar. Men jag har inte måtten på sovrummet och kan inte bestämma mig ännu. Självklart hoppas jag att den säng jag vill ha ska få plats, men jag rekognoserar för att hitta en plan B.

Vardagslyx

När jag var klar på IKEA åkte jag till Stora Coop i Bromma Blocks för att göra tisdagsinköp. Det var skönt att ta bilen, men det blev inte tyngre än att jag hade klarat det i kollektivtrafiken. På min lista stod många saker, men en av dem var semlor. Jag köpte två wienersemlor som nu står i kylen. Jag har givit upp och slutat störa mig på att man inte får köpa bara en semla. Det får man bara på konditorier. Annars anses det nog lite suspekt att den som bor ensam, eller med husdjur, äter semlor, bakelser och liknande. De är alltid förpackade minst i par.

Väl hemma packade jag upp och ställde varorna på respektive plats. Sedan satte jag mig i schäslongen och andades ut andades in, men någon fisk* fick jag inte så det var tur att jag åt det till lunch.

När jag tagit några hundra andetag, jag snittar nog på 15 per minut, tog jag tag i studierna för att förbereda mig inför morgondagen.Ute var det bara minus 15, en grad mindre än i morse.

Precis när jag skulle börja läsa, hade precis loggat in på moodle, hörde M….s, min konsultchef av sig på whatsapp och vi chattade en stund. Han skickade en tidnigsartikel om Petters moster som har ett katthotell i Jonsered. 🙂
Jag skickade sedan artikeln till Petter så han också skulle få läsa.

När jag pluggat 45 minuter gav min mobil ljud ifrån sig för att påminna om något. Jodå, jag hade glömt att vi skulle ha styrelsemöte i Newmaninstitutets studenkären. Det var 10 minuter kvar och jag tyckte inte det var någon idé att göra mig till och byta kläder. Jag känner alla rätt väl. Så det fick bli klädd i morgonrock. Det gick alldeles utmärkt.

När mötet var slut var också min kaffekopp tom och jag gjorde en ny innan jag fortsatte läsa.

Fortsatte läsa och gav upp vid 22:15-tiden. Det var dags att sova inför morgondagen.

* ”Jag går och fiskarOch tar en tyst minutÅker ut, ut och fiskarEn chans att andas in,andas ut.” (Text av Per Gessle)
Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Knirr knarr, knirr knarr

  1. znogge skriver:

    Som vanligt en intensiv dag och du hann med mycket.
    Så irriterande med tvättstugan och hur kan man använda mangelduken som ett bord eller underlägg? Hur tänker folk eller förstår de inte vad det är för något? Om så är fallet borde man väl ändå begripa att man inte dukar upp mellanmål eller vika där. När jag var liten var det tre måltider om dagen och så hade jag frukt med mig till skolan. Numera är det betydligt fler mellanmål kan jag konstatera. När vi hämtar flickorna är de vrålhungriga hav tre efter att ha ätit lunch halv tolv och sedan varit i farten hela tiden.
    Hoppas att det löser sig så att du får plats med rätt säng.
    Är det ett möte via Teams och man känner varandra finns det väl ingen anledning att klä upp sig tänker jag.

    Önskar en sen god kväll nu och sov gott!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *