Passionsmusik

Hann både ta det lugnt, plugga lite drygt en timme och prata med F i telefon innan det var dags att fixa till mig, få på mig kläder och åka.

Idag valde jag min gröna klänning med tigrarna. Det var kallt ute, riktigt råkallt. Grått var det också. Men det hindrade inte prästen som hälsade välkommen att påstå att det var en härlig vårdag ute. Den vårdagen måste varit i hennes fantasi. Om hon nu inte var nykär förstås, då är det väl vår även i snöstorm.

Hur som helst så hade jag för ganska länge sedan skaffat mig biljett till Matteuspassionen av Johann Sebastian Bach. Det är musik som hör tiden före påsk till. Många kyrkor har haft, och har, den på sin musikrepertuar. Inte minst innerstadskyrkorna. Men jag valde ändå att ta mig ut till Uppenbarelsekyrkan. Biljettpriset är nog ungefär samma, 200-250 kronor. Tror jag betalade lite mindre med rabatt. Det är som sagt ett tag sedan jag köpte biljetten.

Jag kom dit cirka 25 minuter före och då var det ganska fullsatt. Men att se bra är ingen nödvändighet när det är musik. Jag satt helt okej, men såg inte så jättebra.

Det är ett långt musikstycke, runt tre timmar tror jag. Det började 17:00 och slutade strax efter 20:15. Då hade det varit en paus på 20 minuter mellan första och andra avdelningen. Pausen kändes väldigt lång. För mig hade det räckt gott och väl med 10 minuter. Hade varit annat om man kunnat köpa kaffe till exempel.

Kaffe köpte jag i Pressbyrån innan jag gick ner till T-banan. Alla bullar var slut så det fick bli en korv med bröd istället. Hade köpt en 60-grammare när jag var på väg till konserten. Hade ju bara druckit kaffe och ätit ett par rostade på förmiddagen. Det är inte ofta man får tag på 60-gramsburgare numera, 90 gram är ofta det minsta. Men jag tycker det ofta räcker med 60 gram och dessutom är de lättare att hantera medan man går och äter. Det är ju en del som ska rymmas på burgaren. Lök, sallad, dressing, ketchup, senap…

Jag åkte hem, satte mig i schäslongen och tittade på Nora Sand. Drack ett glas rött och åt några chokladbitar. Imorgon är det vardag igen. Precis som om det vore någon skillnad på dagarna…

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Passionsmusik

  1. Znogge skriver:

    Så trevligt att lyssna på njutbar musik. Att se bra är ju ingen nödvändighet och hör bra gör man väl oavsett var man sitter. Det lät som en väldigt trevlig söndag i alla fall!

    Kram och god måndag nu!

    • Kraka skriver:

      Så fin musik! Är nöjd med att vara hemmahemma i Stockholm och ha tillfälle att ta del av så mycket kultur.
      Kram och godnatt!

  2. Ingrid skriver:

    Jag har sett de sista avsnitten av Nora Sand i eftermiddag. Jag har tyckt att serien varit rätt bra, men slutet var väldigt tjatigt och inte speciellt spännande.
    Ha en fin fortsättning på veckan!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Jag har ett avsnitt kvar. Får se om jag hinner det den här veckan.
      Ha en fin vecka du också!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *