Resan ner och trött kväll – Barsebäck dag 1

Naturligtvis kunde jag inte somna, möjligen slumrade jag lite, efter onsdagens äventyr. Jag hade satt alarmet på 02:00, men gick upp redan innan dess.
Packade klart enligt packlistan, gjorde en termos kaffe och packade mina jordgubbar, som jag inte hunnit äta, i en plastpåse. Sedan var det dags.

Klockan var 02:58 när jag gick ut genom min port till garaget för att hämta bilen. Tänkte på att om man hade fått igenom förslaget, det är väl fortfarande ett förslag, att ha utegångsförbud nattetid i orten så hade jag betett mig skumt. Vi har kameraövervakning i garaget och faktiskt funderade jag på hur jag skulle formulera mitt alibi om jag skulle få frågan. Det är sånt här (höger-)politiker aldrig förstår eftersom de aldrig bor ”i orten”.

Körde in på gården, hade öppnat bommen på väg till garaget, och gick in och hämtade min packning. Hade inte orkat packa adekvat i resväskor utan hade hela alltet i kassar. Ja, laptopen var förstås, som vanligt, i ryggan.

Åkte in på macken hemma för att tanka. Då var mitt kort inte fungerande. Det medgavs ej. Jag blev stressad eftersom jag visste att det fanns pengar. Försökte använda mitt mastercard men då ville man ha mitt personnummer och då fick jag inte handla med det heller. Nu var det så att jag befann mig nära hemma, hade halv tank och det fanns en nattlucka. Jag fick förköpa en kod med mitt mastercard, inte med bensinkortet som var spärrat på något sätt, och kunde fylla upp tanken. Men jag blev stressad av situationen och speciellt av tanken på att jag kunde befunnit mig mitt i natten på en obemannad station.
Senare fick jag sms från SEB, som är den som är kreditgivare för mitt bensinkort, där man förklarade att man ville göra en kontroll av mig för att säkerställa att jag inte ägnade mig åt penningtvätt. Suck!
Jag loggade in och svarade, mer eller mindre sanningsenligt, på deras dumma frågor. Snacka om att inte förstå och ha koll.
Man ställde frågor om arbetsgivare, att vara pensionär var inte ett giltigt alternativ, man frågade vad jag tänkte använda kortet till, att köpa bensin var heller inte ett alternativ, och så den obligatoriska frågan om man kände någon med politiska uppdrag. Den frågan har svaret NEJ! Alltid. Annars får man inte ha varken kreditkort eller betalkort. Jag känner förstås mängder med människor med politiska uppdrag. Ingen närstående i egentlig mening, men så är inte frågan uttryckt. Dubbelsuck.

Jag var förstås trött, hade ju inte sovit under natten. Stannade vid Sillekrog och vilade, sedan vid Stavsjö och sov en stund. Jag var supertrött.

Visste att F skulle jobba halvdag, men han ringde strax före tolv och sa att han var hemma och slutat för dagen. Då var jag ungefär vid Klevshult.

Jag kom fram ganska precis när jag planerat vara framme. F hade ganska nyss kommit från affären. Jag ville ha ett glas rött och fick det. Vi pratade en stund och jag fixade till min säng. Bäddade och insåg att jag skulle ha haft ett täcke med mig, men jag fick en filt att stoppa i påslakanet.

Det var så mysigt att träffa mina kattpojkar. De ser ut att ha det bra och verkar nöjda och glada. Men jag saknar dem varje dag och kommer att ta hem dem till sommaren. Det var mysigt att träffa Snufflan också.

Jag passade på att sova middag några timmar och sedan satte vi oss och pratade lite igen. Vi ses ju inte så ofta numera. Men det är ju egentligen som det varit de senaste åren. Bara med skillnaden att nu är jag hemmahemma och F ute på uppdrag.

Klockan han passera midnatt innan vi la oss för att sova. Imorgon är det fri sovning.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Resan ner och trött kväll – Barsebäck dag 1

 1. Micke skriver:

  Surt när korten inte fungerar som det ska, penningtvätt? På ren svenska ”Bullshit”, man blir ju trött.

  Ha det fint nu Kraka.

 2. znogge skriver:

  Det var en tidig uppstigning och avfärd. Vi kom iväg senare en planerat men natten var rörig. Nu är vi i alla fall framme på hotellet.
  Man blir så trött på sådana frågor. Ärligt talat så tror jag att de missar penningtvättarna för till den gruppen hör inte vanligt folk.
  Så korkat med ett utegångsförbud nattetid. Men som du säger politikerna bor inte i orten och många saknar verklighetsförankring, oavsett parti tycker jag. Man borde kanske engagera sig mer politiskt…

  Hoppas du får härliga dagar i Barsebäck och att vädret blir bra.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Skönt att ni är framme. Vi är hemma igen i Barsebäck efter utflykt till Skäralid och promenad i Söderåsens nationalpark. F och Snufflan ta en tupplur, jag dricker kaffe.
   Ja men i längden orkar man inte engagera sig. Det blir bara fler och fler galna idéer.
   Ha en fin påsk i huvudstaden!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *