Onsdag med mest vila

Tog det väldigt lugnt denna onsdag. Kände mig lite ”skakig” och orkeslös. Efter frukosten unnade jag mig en tupplur och i övrigt avstod jag från både städning och trädgårdsarbete. Det blir tid för det senare, när jag mår bättre.

Åkte in till stan för att gå på en utställning på Galleri Helle Knudsen. Det var Amanda Karlsson som hade en utställning med namnet Hugg.
Tyvärr är de bara ett par dagar kvar, den pågår till den 18:e maj, för den var sevärd och om du skulle hinna dit så rekommenderar jag det varmt. Hantverkargatan 18-20 är adressen.

Ovan ett par smakprov. Det är konst att titta på för oss ”vanliga” för det behövs rätt miljö för att de ska komma till sin rätt.

Eftersom jag hade lite tid över stannade jag till och tog en fika. Började prata med en man som väntade på att den affär där de säljer och servar trumpeter skulle öppna. Han hade också tid och jag skickade iväg honom för att besöka konstutställningen.

Så var det dags för sista gången streetdance. Just idag hade jag inte alls orken som behövs och deltog lite av och till under vår danstimme. Blev nog bara en halvtimme aktiv tid.

Efteråt åkte jag hem till stugan och det var knappt att jag orkade gå från T-banan och hem. Benen bar mig knappast.
La mig och vilade, somnade inte, lyssnade på ljudbok och laddade energi. Bokade omm tvättiden men åkte sedan hem för att hämta en del saker och göra några ärenden. Behöver åka dit snart igen, kanske i helgen, och fixa och dona. Men nu ville jag hinna passera Essingeleden innan de skulle stänga av den. Det är något varje natt hela somrarna. Lyckades i alla fall både ta mig till Stora Coop i Västberga, där jag köpte bröd, och sedan hem till stugan. Men jag blev tvungen att fråga vägarbetarna om vägen. Att köra bil i Stockholm mellan 22:00 och 05:00 är en utmaning sommartid. Det kan det i och för sig vara under vintern också. Att ta sig från norr till söder eller vice versa är inte en självklarhet.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Onsdag med mest vila

  1. Znogge skriver:

    Det lät som en klok strategi att försöka vila en del med tanke på att du inte känner dig på topp. Sedan blev det ändå en hel del med både konstutställning och streetdance.
    Det måste vara en rejäl utmaning att köra bil i Stockholm vid den tiden. Bra att det fanns folk som du kunde fråga.

    Önskar en fin torsdag och god uppladdning inför arbetsnätterna!
    Kram

    • Kraka skriver:

      Ja, jag hade tur och hittade en av jobbarna som var svensk. Annars är de ofta polacker och pratar enbart polska och ryska. Det blir lite jobbigt när det är varje år som de där reparationerna av vägarna pågår. Det finns naturligtvis sätt att ta sig fram om man hittar, men det kan vara flera mil omväg om man har otur. Det är tur att jag bor i stugan för annars hade jag haft problem varje gång jag ska hem från jobbet. Jag lämnar sälla sjukhuset före 21:50 när jag jobbat kväll, vilket jag oftast gör nu.

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *