Selfie – Konst

Bloggaren Klimakteriehäxan har en utmaning som heter Selfie där man ska reagera på ett ord och svara på frågor. Hur det går till kan du läsa hos Klimakterihäxan. Häng på vetja! Det här inlägget handlar om konst.

 

1. Mitt konstintresse på en skala mellan 1 och 5: 

Om man menar rent intresse, det vill säga hur gärna jag ser på konst så är det 5. Blandar man in mina kunskaper om konst kommer vi nog ner på 3. Jag uppskattar konst utan att veta vem som gjort konstverket och något om personen. Vilket inte betyder att jag inte ofta läser på, speciellt i efterhand.

2. Den förste konstnären jag föll för:

Det var en svår fråga. Den första jag minns är Albert Amelin.

3. På mina väggar finns:

Just nu inte så mycket, har plockat ner tavlorna. Men det kommer att återkomma konst, av olika slag, på de få väggar jag har.

4. Den sortens konst tycker jag får för lite uppmärksamhet: 

Textilkonst.

5. Den senaste konstutställningen jag varit på: 

Amanda Karlssons utställning hos Galleri Hanna Knudsen. Amanda var även representerad på årets Vårsalong på Liljevalch med ett uppmärksammat konstverk, Vargfabriken.

6. Hur viktigt är det ekonomiska värdet av konst tycker du?

Oviktigt. Jag är ingen konstsamlare för att investera. Jag går framför allt och tittar på konst och de få tavlor jag har har ett affektionsvärde enbart.

Det här inlägget postades i Livet, Selfie, en utmaning. Bokmärk permalänken.

3 svar på Selfie – Konst

 1. Ingrid skriver:

  Det var roligt att läsa dina svar och jag håller med dig i ditt svar på den första frågan, för även om jag är okunnig när det gäller konst tycker jag att det är något som förgyller tillvaron för oss, både hemma och i offentliga miljöer.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

 2. Kul att du hängde på också när det gäller konst! Du gör nog helt rätt som tar ner alla tavlor och byter grejer, då ser man sakerna med nya ögon. Och vad beträffar värdet är vi 100 % överens: det är affektionsvärdet som räknas. För att spekulera i konst måste man disponera stora pengar – och vara beredd på att förlora dem …

 3. Lollo skriver:

  Kul temainlägg, och ämnet tilltalar mig. Om jag hade mer ork och tid skulle jag kanske anamma det här just denna gång och fundera på frågorna för egen del 🙂
  Blir inget inlägg, men inom mig funderar jag på vad jag själv skulle ha svarat. Ett par var svåra, men ändå intressanta att reflektera över.
  I morgon är det fredag, så jag önskar dig en fin helg redan nu 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *