Uppskuren och hopsydd

Så var det dags för min tandoperation. Jag hade något slags benröta och varbildning under några tänder. Nu skulle man skära upp tandköttet, vika ner det och göra rent under samt skära bort inflammerad vävnad.

Gick upp så jag hann dricka kaffe och äta lite frukost. Sedan tog jag T-banan in till stan och var på plats cirka en kvart, tio minuter före utsatt tid.

Jag fick massor av bedövning och kläddes sedan in i sterila dukar. Sedan tog operationen vid. Två timmar tog det och sedan var det dags att betala de 7½ tusen som det kostade den här gången. Tänder räknas ju inte till kroppen som ni väl vet.

F och hans hund väntade på mig med min bil och vi åkte iväg en sväng. Vi började med att åka till huset vid Telefonplan. Han hade ju aldrig varit där och sett det, bara ritningarna. Hela byggområdet är inhägnat men vi tog en hundpromenad runt i trakten. Det var nästan 30 grader i skuggan så det behövdes vila. Jag hade varit inne på Krubb och hämtat en kopp vatten åt Snufflan innan vi promenerade. Hon drack nästan allt.

När vi promenerat klart åkte vi till Stora Coop i Västberga så jag skulle kunna tisdagsshoppa. F och Snufflan väntade utanför.

Jag köpte en uppsättning drycker och vaniljyoghurt. Fyra lådor mjukmat köpte jag åt pojkarna. Sedan åkte vi och tankade nära stugan och sedan, efter att mina varor var inburna, drack vi kaffe. F klippte gräset och försökte dra till skruvarna i min diskbänk. Den var så ranglig. Det blev bättre, men inte bra. Får nog satsa på en ny nästa sommar.

Vi satt och pratade länge, men sedan behövde F åka. Jag satt ute en stund till men gick sedan in. Ska försöka gå upp tidigt imorgon.

Nu blommar mina vita syrener

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Uppskuren och hopsydd

  1. znogge skriver:

    Så skönt att ha det gjort förstår står jag även om det blir en tids återhämtning. Det är verkligen gräsligt hur dyr tandvården är. Självklart skulle den ingå i övrig vård. Hoppas du inte har alltför ont efteråt.

    Vilken värme ni har hos er! Här har det varit 18 grader i dag vilket var i svalaste laget tyckte jag.

    Hoppas du sover gott i natt!

    Kram

  2. Anna i Portugal skriver:

    Skönt att det är gjort ändå, fast det blev ett stort hål i plånboken. Härligt väder, vi har haft 34 grader idag, jag har njutit som bara den (har ju mycket torrare värme än i Sverige). Hoppas du inte har allt för ont efter operationen.

    • Kraka skriver:

      Ja, det är skönt att operationen är gjord. Det gör ont, men går att uthärda.
      Idag ska det vara svalare än igår påstås det. Igår var det för varmt.

  3. Tantaugusta skriver:

    Hoppas att du mår bra idag och inte har alltför ont efter operationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *