Midsommaraftonsafton

Idag är det dagen före midsommarafton. Den som följer mig, eller känner mig privat, vet nog att jag börjat driva lite med det här ”aftonandet”. Kontorsfolket går väl som vanligt hem vid lunch idag. Det är ju helgdagsafton säger de, i alla fall många av dem och de tycker inte alls att det är konstigt att de ska vara lediga halva dagen. Samtidigt har det blivit vanligt i vården att man pratar om att den som ”bara” jobbat ett arbetspass jobbat halva dagen. Att jobba heldag är att jobba två arbetspass på raken.

Min dag började som vanligt. Kaffe och lite frukost. Sedan hämtade jag vatten och kokade potatis till min lunchlåda. Bokade om min sotningstid, eftersom den sammanföll med tid då jag skulle jobba, och fick istället en tid då jag är ledig.

Fixade med mina tänder, en procedur som tar en massa tid, och sedan klädde jag mig. Gick därefter ut och skördade fläderblommor. Hade lovat att ta med till två av mina jobbarkompisar.

Åkte till jobbet och där var det lite fest utomhus. Fyra kamrater hade fyllt jämnt och två gick i pension. Det bjöds på smörgåstårta och cider. Men sedan var det dags att ta tag i jobbet igen.

Hade en bra kväll, det gick ihop sig tidsmässigt och då får man ju vara nöjd. Mina två kamrater fick sin fläder. Men M….s var sjuk och jag skickade ett sms och frågade om jag skulle ge blommorna till någon annan eller om han tänkte skicka sin gubbe. Det tänkte han och ”gubben” dök lägligt upp precis när jag hade matrast.

Efter jobbet åkte jag hem till stugan och katterna. Det var dags att fira midsommar. Jag är ledig tre dagar nu. Perfekt!

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Midsommaraftonsafton

  1. Anna i Portugal skriver:

    Önskar dig en härlig helg med mycket blommor, sol och njutbara dagar.

  2. Tantaugusta skriver:

    Glad midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *