Redan torsdag

Sov till tjugo i nio, hade bara kastat en snabb blick på klockan vid halv fem och sedan somnat om igen. Idag behövde jag få en återhämtningsdag. Trots det fanns det några plikter att utföra. Bland annat klippa gräset, diska, åka hemhem för att tvätta och så den där toalettstädningen förstås. Men den har jag rutin på efter alla år jag haft den.

Självklart fick katterna mat först. Sedan blev det min tur. Jag började med kaffe och sedan lite frukost. Ingen anlednings till stress.

Mer kaffe, lite nätsurf och nyheter och sedan dags för kläder på. Tänkte sedan gå till toaletterna för städning. Men när jag tittat på termometern och det visade sig vara 27 grader ute i skuggan ändrade jag mig. Öppnade fönstren för att få in luft från skuggsidan och lite rörelse i luften.
Kände också att jag inte orkade sitta i eftermiddagskö på Essingeleden och bokade om tvättiden tills imorgon mitt på dagen. Bestämde mig för att ta tag i lite plikter lite närmare kvällen. När vädret äntligen är bra och vi slipper regn är det inte bara varmt, det är fruktansvärt hett.

När solen gått runt huset blev det bättre framför fläkten. Men det var ändå fruktansvärt varmt. Lagade till lite mat, något mittemellan lunch och middag.

Potatis, köttbullar, ett ägg och hett mixat ogräs, en kall sås från Småland som jag köpt i någon av de butiker vi brukar besöka när jag är hos L..a.

Lyssnade på ljudbok och funderade på att plugga en stund igen. Men värmen gjorde mig så trött.

Vid 18-tiden gjorde jag en kopp kaffe och sedan satte jag lite fart. Det var visserligen fortfarande varmt, men i alla fall lite bättre.

Efter kaffet gick jag och städade toaletterna och sedan åkte jag till SATS. Kände av värmen och det var tungt att träna, men enormt skönt att duscha och tvätta håret.

På kvällen satt jag ute en stund. Det var en varm och skön kväll, lika skön som igår. Det var inte mycket mygg, men när de dök upp gick jag in.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Redan torsdag

  1. znogge skriver:

    Det lät som ett klokt val att inte tvätta i går. För övrigt en bra men varm dag. Så var det här också men i dag är det lite svalare. Ostadigare på väg in verkar det som…
    Ha en bra fredag nu!
    Kram

  2. Ingrid skriver:

    Det är skönt med värmen, men den är på samma gång jobbig. Man får lyssna på sin kropp och dra ner på tempot lite. Nu ska jag duscha och tvätta håret inför dagens begivenheter.
    Ha en fin fredag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *