Fångad i en bastu

Att det ens är möjligt att sova så uselt är fascinerande i sig. Redan kvart över fyra var jag uppe och åt frukost. Men sedan gick jag och la mig igen. Men medan jag var uppe tittade jag på playTV och lyssnade på ljudbok. Jag var så trött, men det var så varmt. Ändå var det betydligt svalare än det varit på dagen.

När jag slutligen gick upp var det 27,3 grader ute i skuggan och inne i stugan 27,7. Svetten rinner på mig, oavsett om jag är inomhus eller ute. Känner mig instängd i en bastu. Ännu en gång bokade jag om tvättiden. Den här gången till söndag kväll.

Gjorde kaffe och senare lite frukost. Självklart fick pojkarna mjukmat. Innan jag drack mitt morgonkaffe. De hade väntat länge nog, fick inget vid 4-tiden, fyllde bara på torrfoder då.

Lyssnade på dagens sommarprogram med Lasse Berg. Pratade med F i telefon och våndades i värmen. Insåg att jag behövde göra upp några planer för dagen. Men var skulle det kunna vara svalt? Enda stället jag kom på var det där utrymmet i storköpen där det finns mejerivaror. Där kan man ju inte tillbringa en dag…

Kollade på lite olika leder i närområdet. Ska passa Snufflan nästa vecka och planerar att göra ett par dagsvandringar. Om nu vädret tillåter…

Lyssnade på ytterligare ett sommarprogram och åt lite lunch. Önskade mig  lite moln och ett kort, men ordentligt, regn.

Sen eftermiddag blev det äntligen lite regn, med betoning på lite. Men det var lättare i luften ute. även om det var väldigt varmt fortfarande. Det kom mer regn senare.

Hade låtit dagen gå, var tvungen att lyssna klart på bokserien. Dessutom skulle toaletterna städas.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fångad i en bastu

  1. znogge skriver:

    Att det är varmt på dagen tycker jag är okej men varma nätter är jobbiga. Tack och lov kan vår luftvärmepump ställas om till AC och den kyler i alla fall lite på bottenvåningen. Dock har vi inte sovrummen där…
    Förstår att du bokade om tvättiden ännu en gång.
    Här kom det regn under tio minuter men sedan blev det varmt igen, bara 25 grader dock. Hoppas det blir svalare hos dig i natt.

    Kram

    • Kraka skriver:

      Tack, ja jag hoppas också att det blir en bättre natt. Men det verkar bli varmt även inatt.
      Sov gott!
      Kram

  2. Ingrid skriver:

    Igår hade vi jättevarmt, men i dag är det helt annat. Man har t o m orkat sitta i solen och i riktig skugga har det varit för svalt.
    Ha en fin lördag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *