Till handlingarna

Gick upp vid åttatiden. Började med att ringa F och gratta på födelsedagen. Känns lite tråkigt att han är i Skåne, men vi får väl fira en annan gång. Jag skickade ju med honom hans present och vi åt tårta tillsammans samma dag som L..a fyllde år.

Tog en långfrukost innan jag planerade dagen. Hörde av mig till J….n som vi bestämt. Han behövde inte tisdagsshoppa och vi bestämde att jag skulle höra av mig senare. Jag ska låna ett tyngdtäcke av honom för att se om det fungerar på mig. Enligt mitt aktivitetsarmband har jag för kort tid med djupsömn och tyngdtäcken an förlänga den. Kanske… Vill i vart fall prova innan jag köper ett, de är rätt dyra. Vi neurotypiker måste ju betala våra hjälpmedel ur egen ficka. Ibland är det bra med vänner som har diagnos.

När jag inte behövde anpassa mitt shoppande till honom kunde jag tänka om. Istället för Bromma Blocks bestämde jag mig för Västberga som ligger bättre till för mig när jag bor i stugan. Även Stuvsta är ett bra alternativ. Tyvärr är inte Tyresö, som ligger närmst och jag ändå ska dit när jag tränar, inte ett alternativ. Deras sortiment är för dåligt. Det är en affär som lämpar sig mer för komplettering av varor som finns ”överallt”. Jag blir bara irriterad och stressad när halva listan blir kvar för att de inte säljer just de sakerna. Det räcker minsann med att det är allmän varubrist på grund av lager- och logistikproblem.

Dagens planering:

  • Diska √
  • Träna √
  • Tisdagsshoppa √
  • Gofika √
  • Lämna förpackningar för återvinning √
  • Bära bort sopor
  • Hämta tyngdtäcket √
  • Plugga inför terminsstarten om två veckor√

Det var så skönt att sitta ner och fika. Gott var det också.
Jag fick med mig det mesta på listan. Eller allt egentligen, blev bara tvungen att köpa dyrare hushållspapper eftersom de har leveransproblem sedan de skaffade det där nya, effektivare, lagersystemet. Sedan dess får de inte de varor de beställer och det är lite som när jag var på Grönland, man får köpa något annat istället.

När jag kom hem från träningen, vilket var den punkt jag gjorde sist, var klockan över nio på kvällen och det var dags för pojkarnas kvällsmat och en stund nedvarvning innan sovdags.

 

Tisdagen kunde läggas till handlingarna och jag kunde avsluta dagen.

*Om du är nyfiken på vad färgerna betyder kan du läsa mitt inlägg Röda, gula och gröna prickar. Jag har alltid det färgsystemet i bakhuvudet för att hålla balans.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Till handlingarna

  1. Ingrid skriver:

    Du är duktig du som lyckades bocka av alla dina punkter på tisdagslistan.
    Önskar dig en fin onsdag!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Tack Ingrid!
      Var ju inga jättejobbiga punkter egentligen. Men du ska tro att det var jobbigt att få in det där tyngdtäcket i påslakanet. Stod ju inte på listan, men det gjorde jag utöver. Ska byta lakan i sängarna idag. katternas också, de har annekterat extrasängen och räknar den som sin. Om jag hinner ut före regnet kommer ska jag vistas lite i trädgården idag tänkte jag. Men det mulnar på fort just nu. Det ska bli regn enligt väderappen.
      Ha en fin dag!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *