Utmanad om shopping

Min vän Borthy har utmanat mig med frågor om shoppingvanor.

1. Hur mycket slösar du ungefär i månaden på kläder, smink och skor?
Jag ser väl inte just de inköpen som slöseri. Jag köper de kläder jag behöver. Många gånger är det sockar och underkläder som behöver förnyas. Har köpt några klänningar, en del T-shirts och sånt. Har köpt skor vid några tillfällen under året. Smink, hudcremer, duschcremer och sådant tillhör också det jag räknar som förbrukningsartiklar. Jag ägnar mig inte åt shopping i någon större utsträckning, mer då fönstershopping. Vissa månader blir det inget alls, ibland lite mer. 

2. Dyraste plagget/skorna du köpt?
Beror ju på om man menar i år eller någonsin. Det dyraste plagg jag ägt var min brudklänning, men det är i det förflutna på mer än ett sätt. Tror att de ECCO-skor jag köpt tillhör de dyraste jag köpt, de kostar ju ofta runt 800 kronor för ett par ganska vanliga

3. Bästa fynd i år?
Inför min Korea-resa köpte jag ett antal T-shirts utan text, enkla enfärgade för 99 kronor för två.

4. Ett köp som fortfarande finns i garderoben med prislappen kvar?
Det brukar alltid finnas kläder på lut med prislappen kvar, kläder jag köpt för att ha senare. Försöker dessutom alltid ha nya trosor och sockar på lager och tar aldrig bort prislappen förrän jag ska använda dem.

5. Hur många par skor har du hittills köpt under 2008?
Har köpt ovanligt många skor i år. Ett par röda högklackade, ett par grå/svarta högklackade, ett par rosa/orange högklackade, ett par skinntofflor, ett par ECCO walkingskor, ett par svarta ECCO-skor och ett par likadana i vitt. Dessutom har jag två par ECCO-skor hemma som jag ska prova (har inte hunnit ännu) och om de passar ska jag köpa dem av en arbetskamrat.

6. Om jag gav dig 1000 kronor, vad skulle du köpa för dem?
Jag skulle behöva ett par vinterstövlar, men 1000 kronor räcker inte eftersom jag helst vill ha ECCO som passar mina fötter och jag mår bra av att gå långt med.

7. Hur mycket pengar är du villig att spendera på en vinterjacka?
Ingen aning, beror ju alldeles på. Just nu behöver jag ingen vinterjacka alls.

8. Brukar du dölja dina påsar när du kommer hem efter en shoppingrunda, för att slippa höra klagomål över ditt sätt att spendera pengar?
Nej, katterna brukar bara bry sig om ifall jag har något gott i påsarna. Att jag skulle acceptera att en karl skulle lägga sig i vad jag köper för de pengar jag själv tjänar finns inte på kartan!

9. Spara eller slösa?
Jag är ekonomisk och tänker mig för ordentligt innan jag handlar. Som jag nämnde tidigare så är jag en fönstershoppare och det gör att jag hunnit kolla in vad jag ska köpa rätt väl innan köpet blir av.

10. Dina fem senaste köp?

Duschcreme med citrongräs & olivmjölk (senaste veckan)

Trosor, sex par av samma sort som jag köpte inför resan eftersom de var så bekväma (runt 17:e september)

T-shirt som minne av Kinesiska muren ( i Kina 14:e september)

T-shirt som minne i DRPK (i början av september)

Åtta T-shirts, enfärgade + ett dussin trosor (i slutet av augusti, före resan).  

Nu utmanar jag Jonas och LillaLobelia

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

5 svar på Utmanad om shopping

 1. Lilla Lobelia skriver:

  Kraka, ursäkta mig! Orkar inte ta den långa varianten, men försöker sammanfatta:
  Är definitivt ingen shoppare. Avskyr köpcentrum. Tar mig i kragen emellanåt och bunkrar för några månader framåt. Har olika kläder på jobbet o hemma så periodvis prioriterar jag det ena, och sen det andra. Trösthandlar i princip aldrig, köper ofta 2 om jag hittar en riktig favvis, för att slippa gräma mig efteråt. Dyrast: jacka för 4000 som jag sen hade i 10 år, senaste fyndet – supersnygga toppar på Lager 157 för 50.-/st (ja, jag köpte 2!)
  Köper mycket sällan plagg jag inte använder, gillar att klä mig snyggt, har minskat omfånget på min garderob väsentligt de senaste åren.
  Om jag fick 1000 spänn skulle jag köpa kläder i min favoritkategori – träningskläder!

 2. Kraka skriver:

  Förstår så väl att du inte orkar! Det tog jättelång tid att få ihop mitt svar och sen blev det ändå konstigt i layouten trots att jag fixade och ändrade femtioelva gånger…
  Kram och trevlig helg vännen!

 3. Jonas skriver:

  Antagen men inte idag 🙂

 4. Pingback: Nya bilder | KATTKORGEN

 5. Pingback: Utmand (igen)! | KATTKORGEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *