Att räkna in sina får

Bibeln är full med liknelser om herdar som vaktar och tar hand om sina får. Just bilden om den gode herden som räknar in sina får är bra och kan också användas i ett modernt familjeperspektiv. Att som förälder låta sina barn, liksom fåren, leva i frihet men ändå bry sig om hur de har det och var de är.

Ofta händer det otäcka saker i vår närhet. Just när det händer saker alldeles där vi bor, som det vi kan läsa i dagens Aftonbladet , gör det att jag måste kolla att min familj lever och mår bra. Annars är jag varken en hönsmamma* eller en curlingmamma och har heller aldrig varit. Det är egenskaper som inte går ihop med min personlighet.

*Jag hittar ingen länk som beskriver vad en hönsmamma är. Det jag menar är en ängslig mamma som inte kan lämna sina barn ifred för att leva ett eget liv. En mamma som ständigt håller koll, ringer för att kontrollera och som lägger sig i för mycket.

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Att räkna in sina får

  1. M. skriver:

    Min älskade pappa 86 år,ringer alltid till mig och min syster innan han lägger sig på kvällen…jag måste ju räkna in mina får,när jag vet att ni är hemma då somnar jag gott,säger han 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *