Äntligen någon som vågar ifrågasätta vår så kallade frihet och demokrati

Att rösträtt anses som en grundförutsättning för demokrati är väl de flesta överens om. Men få har klart för sig att vi är styrda, att någon annan hela tiden påverkar och bestämmer vad vi ska tycka.

Ulla Johansson har i dagens nätupplaga av Aftonbladet skrivit en mycket läsvärd artikel: Hur fria är vi egentligen – Ägandeklassen styr våra tankar med propaganda. Missa inte den artikeln för där står precis det som min drygt 20-åriga son försöker övertyga mig om varje dag och som jag vetat sen jag var knappt 20 år. Det här är en gammal sanning som vi måste ta fram och damma av. Jag skäms för att jag inte alltid orkar plocka fram den i debatten och de goda samtalen. Lovar att skärpa mig.

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Äntligen någon som vågar ifrågasätta vår så kallade frihet och demokrati

  1. maria skriver:

    svar: tack!!

    Ferdinand är ursöt och kommer trivas som fisken i vattnet hos en sån idealisk kattälskare som du!

    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *