Det kommunistiska manifestet – en god och närande soppa

Vi har varit på teater, teater Tribunalen. Vi såg Det kommunistiska manifestet, ja just det som Karl Marx och Friedrich Engels skrev. Måste erkänna att jag hade lite funderingar innan om hur man skulle kunna göra teater av ett manifest. Men det gick alldeles utmärkt!

Första akten var uppbygd med citat ur manifestet och under tiden arbetade man tillsammans på scenen med att tillaga en soppa. Efter pausen hade man ändrat på scenen och nu kopplade man samman manifestet med dagens finanskris, permitteringar och annat aktuellt. Man visade på så sätt att det Marx och Engels skrev 1848 är lika aktuellt idag.

Som avslutning inbjöds vi sedan att komma ner på scenen och tillsammans med skådespelarna äta soppa och diskutera. Det var trevligt och givande! Har du möjlighet ska du absolut gå och se den här föreställningen!

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *