Dags att sluta handla på Lidl

Lidl har haft mycket skunt för sig de år de funnits i Sverige. Det har varit olika saker som kommit fram i media om hur de behandlat sin personal. Tack och lov har vi fortfarande en fackförening som vågar reagera och lagstiftning som ser till att abetsmiljön är någorlunda okej.

Men nu har Lidl verkligen gått för långt! I dagens Aftonbladet kan man läsa om hur man preparerar sina matrester med gifter för att inte hemlösa ska kunna ta mat ur sopcontainrarna och äta.

Att inte ha ett hem, inte ha någon mat annat än den man plockar upp ur soptunnor är något som är främmande för de flesta av oss. Men det finns människor i vårt land som är så fattiga att de inte har annat att äta än det som de hittar i andras sopor.

Att som Lidl strö gift över matrester i soporna är en vidrig männisosyn! Att se på dessa medmänniskor som svälter och är hungriga som om de vore råttor som ska utrotas är fruktansvärt! Jag hoppas att vi blir många som aldrig mer sätter vår fot inne på en Lidl!

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

9 svar på Dags att sluta handla på Lidl

 1. Samson skriver:

  De hemlösa har bidrag och andra förmåner när det gäller mat, de behöver inte rota i sopor för att klara sig. Sedan är det inte hemlösa som rör sig i dessa containrar, utan illigalt invandrade knarkare, typ ryssar och polaker. Även äldre svenska män och kvinnor håller på att rota. Jag har själv sett det, har själv skällt ut båda dessa grupper, varpå varit nära att bli ihjälslagen av en psykotisk ryss. Det som slängs, det är skräp, inte allmänhetens skafferi. På den containern vi har på jobbet är det någon dåre som har brytit upp hänglåsen på två sidor av containern, bara för att kunna rota bland äcklig mat. Sluta tyck synd om dessa värdelösa människor.

 2. Mnc skriver:

  Har du provat att läsa artikeln? Det handlar om en (1) anställd på en (1) butik i Solna, du får det att låta som att det sker systematiskt i utanför de flesta Lidl-butiker.

 3. putte skriver:

  Hmm… du verkar vara ännu en sådan typ som läser en rubrik eller löpsedel och berättar en historia utifrån det till alla du känner.

  För det första skulle man inte handla på Lidl från första början då de bara har skitmat – allt är konserverat och/eller fylld till kanten tillsattsämnen.

  Men när du skriver om att Lidl har fel människossyn får du det att låta som att de förgiftar hemlösa på rutin. Skärp dig, läs artikeln och gå inte på skvallertidningarnas vinklingar. Det är oerhört naivt.

 4. maria skriver:

  Har aldrig gillat Lidl, och nu har jag ännu ett skäl till att inte gå dit!!
  Bra inlägg nedan om ” dessa män”!
  Kram

 5. Kraka skriver:

  Ja, jag har läst artikeln. Jag såg att det bara var i Solna man upptäckt gifterna. Men chefen borde tagit kraftigare avstånd tycker jag. Det finns inget som tyder på att det inte skre på fler ställen.
  Jag handlar inte på Lidl med anledning av deras personalpolitik bland annat. Har fått en del information från folk som jobbar där som inte känns ok.
  Att ”alla hemlösa har bidrag” visar ju bara på att du inte har tillräcklig kunskap om vilkoren för många i vårt samhälle. Gå ut och prata med de som verkligen bor på gatan så kanske du får veta hur det är.
  I övrigt är det trevligt att få reaktioner även om många av reaktionerna visar att människosynen är beklaglig. Vem som är ”en värdelös människa” kan ju vekligen ifrågasättas. Får lust att svara dig som man gjorde i småskolan, ”den som sa det han var det”.

 6. sladdertackan skriver:

  Jag blir alldeles chockad av Samsons kommentar. Hur kan någon ha en sådan människosyn? Det finns tydligen en till på Lidl med samma förvrängda syn – jag läste också artikeln. Jag tycker det är bra att vissa saker lyfts fram i pressen.

  Vad är det som händer i Sverige? Vart tar empatin vägen?

  Jag tror inte någon rotar bland matrester om man inte har behov av dem.¨

 7. Kraka skriver:

  Jag har mailat han som skrev artikeln i Aftonbladet för att få tag på ordföranden i de hemlösas förening. Känner att jag vill göra något för dem, någon frivilliginsats.

 8. Lilla Lobelia skriver:

  Har satt min fot en gång på Lidl för att kunna svara ja på frågan ’Jamen har du varit där nån gång då’ när jag berättar att jag inte vill handla min mat på ett sådant ställe.

  Vad gäller det här med ’värdelösa människor’ så kan jag bara känna mig lite ledsen över att vi i ett av världens rikaste länder har blivit så fattiga att vi använder den typen av uttryck.

 9. Fia skriver:

  Jag insåg för något år sedan att många människor har tråkiga värderingar, när det började brinna i en bostad nära vår arbetsplats, och det kom ett hemskt besked om att minst en peson hade brunnit inne. Alla människor var skakade över beskedet tills de fick veta att den avlidna var en missbrukare. Då ändrade några sitt tonfall, ryckte på axlarna och menade att då spelade det ingen roll. En missbrukare hade inget värde för dem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *