En så lyckad dag – men nu är jag trött

Socialistiskt Forum, en årligen återkommande aktivitet i ABF-huset på Sveavägen i Stockholm. Jag har länge talat mig varm för att vi, Stockholms läns kristna socialdemokrater, ska vara med där. I år blev det verklighet!

Redan klockan kvart över nio i morse var jag på plats för att packa upp böcker till vårt bokbord. Vi hade även en del broschyrer och tidningen Broderskap som vi delade ut gratis. Vid elvatiden kom en av mina kamrater och jag fick sällskap.

Klockan två var det dags för det seminarium som vi ordnat, Bo Nylund föreläste om befrielseteologi. Vi hade fått ett ganska litet rum till vårt förfogande och bara en timme innan nästa aktivitet skulle ta över i just det rummet.

Vi hade räknat med att det skulle komma i bästa fall runt tjugo personer. Det kom förtioen! Vi fick springa ut flera gånger och hämta in fler stolar.

Vi drog ut lite på tiden och blev till sist nästan utkastade. Sedan var det många som fortsatte att diskutera med Bo utanför salen. Intresset att fortsätta diskutera befrielseteologi och situationen i latinamerika var enormt.

Det har varit en fantastisk dag! Jag har pratat med massor av mäniskor, många som ville prata om kyrkopolitik i Svenska kyrkan. Det är ju kyrkoval igen 2009! Jag hann med en pratstund över en kopp kaffe med Bo Nylund innan hans föreläsning och jag har gått runt och pratat med folk jag känner från andra sammanhang. Tråkigt nog hann jag inte gå på några andra seminarier och när jag väl kom hem insåg jag att Forumfesten nog fick vara för min del i år. Nu behöver jag egentid för vila och reflexion.

Bokförsäljning på Socialistiskt Forum 2008

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *