Bil(o)tur – eller hur jag lyckades fastna hemma

Långt innan snöovädret kom hade jag beställt en tid för däckbyte på min däckverkstad. Att det blev just idag hade mest med en av mina löneutbetalningar att göra. Det har varit lite kärvt efter Katten Paste operation och en del andra nödvändiga utgifter. Men det kändes inte som något större problem, det var ju barmark och det finns T-bana, pendeltåg och buss.

Idag skulle jag iväg till verkstaden och i god tid bar min son och jag ut däcken till bilen som jag kört in på gården efter ett långdraget sopande för att få fram den på parkeringen.

När så däcken var i bilen så skulle vi ge oss av till verkstaden, den ligger inte långt bort från där jag bor. Gården är full av snö och jag kunde inte backa, slirade bara med mina sommardäck. Det är här jag tar fel beslut och bestämmer mig för att åka varvet runt gården istället för att hämta sand och få grepp nog att backa.

Jag kör ner för den lilla lutningen, svänger år vänster på platt mark och sedan är det dags att åka upp på motsatta sidan. Men se det går inte alls! Jag backar och tar fart, backar och tar fart… Men hjulen bara spinner.

Vi hämtar den där sanden jag borde hämtat från början och trots sanden måste min son skjuta på för att jag ska komma uppför lutningen. Men sedan går det problemfritt till verkstan.

Medan de byter däcken går sonen och jag och tar en fika inne i Kista Centrum. När de ringer att bilen är klar går vi dit och hämtar den och vilken skillnad på väggrepp!

Sedan åker vi iväg till Häggvik och handlar kattmat och kattsand. Två av mina katter är just nu hos min son och de behöver både mat och sand i lådan.

När jag kommer hem igen parkerar jag bilen på sin plats i djup snö. Men det var lättare att köra in den än att få ut den… 🙂

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

5 svar på Bil(o)tur – eller hur jag lyckades fastna hemma

 1. sladdertackan skriver:

  Det var då i sista stund med vinterdäcken …

 2. Kraka skriver:

  Ja, visst var det lite sent. Men som sagt, det var ju barmark och jag hade andra alternativ än att åka bil.

 3. Lilla Lobelia skriver:

  Här är en som alltid är sist av alla – mest av skälet att jag bor i en del av världen där vinter = +7 grader och regn på tvären. 9 av 10 år är det en bra strategi att vänta så länge, i år är det det 10e….Så imorgon är det dags.
  Skönt att du inte fastnade i en driva!

 4. Kraka skriver:

  Det pinsamma var att jag fastnade inne på vår gård…
  Jag åker sällan in där, vi får åka in om vi ska lasta. Däck är ju rätt tungt så det var alla skäl i världen att åka in på gården. Men jag hade nog hellre fastnat i en driva och ringt efter bärgare… 🙂

 5. Borthy skriver:

  Inte tycker jag det här var så spektakulärt? Men jag har missat kattens operation? Vad hade hänt? jag har det också kärvt nu, ska jobba mycket extra och bli ansvarsfullare ekonomiskt…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *