Vad gör man inte för att komma till jobbet!

Min stämpelremsa för resor tog slut igår. Jag skulle alltså köpa en ny, men jag hade inga kontanter. Kollade noga på internetbanken att jag hade pengar på kontot och tog med just det kontokortet i morse.

Här där jag bor kan man inte köpa remsor eller biljetter med kort så dags på morgonen. Jag frågade artigt och snällt om jag kunde få åka en station för att köpa en remsa. Men han i biljettluckan fräste ett surt nej medan han pysslade med sitt korsord eller suduku eller vad det nu var.

Jag traskade iväg och kollade vid andra nedgången och där var det fritt att gå in, man har bara råd att bemanna på ena sidan vid den tidiga morgontimmen. Alltså gick jag in och tog T-banan till T-centralen. Där gick jag in på Pressbyrån för att äntligen köpa min biljettremsa. Men då visar det sig vara något fel på chippet i kortet och det går inte att handla. Det ger bara felmeddelanden.

Nu är jag rätt desperat, måste ju till jobbet och banken öppnar inte förrän kockan 10.00. Alltså måste jag lösa problemet akut!

Ställer mig strategiskt vid spärrarna in till pendeltåget och kastar mig in mellan spärrens hungriga käftar när en annan resenär går in med sitt kort. Nu går färden utan problem till Huddinge sjukhus.

Efter förmiddagens sövningspass så är det dags att lösa problemet med färdkort och pengar. Men nu orkar jag inte ta någon konflikt med spärrvakten i Flemingsberg, det är nästan alltid vakter från ett vaktbolag där också. Ger mig därför ut på en lång promenad i snöstorm och höga snödrivor till Huddinge Centrum. Promenaden som borde tagit cirka 45 minuter tar 1 timme och 10 minuter eftersom det är massor av snö att pulsa i.

Kommer in på banken, fyller i min uttagsblankett och får pengar i handen. Jag ser ut som en snögubbe och släpar mig in på närmaste café där jag tröstar mig med varmt kaffe, lussebulle och en chokladbiskvi. Sedan går jag till Pressbyrån och inhandlar veckans Morden i Midsomer-film och ett 30-dagars kort. Sedan går jag till jobbet på boendet.

Resan hem blev betydligt lugnare… 🙂

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vad gör man inte för att komma till jobbet!

  1. Borthy skriver:

    Hmmm…. att du var så lagolydig…:-D
    Nä, fy vad trist att de är så stelbenta men jag misstänker att de är så vana att folk vill fula sig in…

  2. Kraka skriver:

    Jag tänkte ju på de stackars patienterna som inte skulle få någon behandling om det inte fanns någon narkossköterska på plats.
    Men nu har jag ett vackert orange kort som räcker ända till dagen före julafton. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *