Bereden väg…

Så var det då redan Första söndagen i advent. Advent betyder ankomst och är en förberedelsetid inför julen. Första advent är också inledningen på det nya kyrkoåret och firas som en högtidsdag i kyrkan, medan resten av adventstiden är en bot- och fastetid.

I Kista kyrka var det fullsatt och många extrastolar fyllde kyrkan för att alla skulle få plats. Kören Järva röster sjöng många vackra adventssånger och vi i församlingen fick sjunga de välkända psalmerna Breden väg för herren, Gå sion din konung att möta och Hosianna.

Kyrkoherde Mikael Öjermo höll en predikan med stark anknytning till dagens samhälle och den aktuella finanskrisen. Han tog bland annat upp det orättfärdiga kriget i Irak, slöseriet med naturens resurser och den uppskruvade ekonomin som tillsammans ledde till den kris vi har nu.

Efter gudstjänsten var det som vanligt kyrkkaffe och det är då man får tillfälle att prata, lära känna varann i det goda samtalet och få nya kontakter. Idag var det även julbasar till förmån för diakonin och det såldes lotter och vackra handarbeten.

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *