Tecken och julbord

På eftermiddagen var det gudstjänst i dövkyrkan i Mariakyrkan i Jakobsberg. Eftersom jag är representant i gruppen för samarbetsprojektet åkte jag dit för att vara med.

Det var en gudstjänst som hölls helt på teckenspråk, alltså ingen tolkning till talat språk. Jag förstår enstaka “ord” och kunde lätt hänga med i inledningsorden och i den avslutande välsignelsen. Men i övrigt så var jag helt utlämnad till att se hur de andra gjorde – en nyttig upplevelse som ger en viss insikt om hur det är att inte förstå språket.

Nu hade jag ju varit på adventsgudstjänst redan en gång tidigare idag och hade texterna i färskt minne. Dessutom underlättade det att man använde olika föremål för att illustrera med. Det är i dagens text, som är hämtad fråm Matteusevangeliet kapitel 21 vers 1-9, som Jesus ber lärljungarna hämta en åsna som han kan rida in i Jerusalem på.

Teckenspråkig gudstjänst i Mariakyrkan Jakobsberg

Efter gudstjänsten var det julbord som serverades i församlingssalen. Jag satte mig nära folk jag känner sedan tidigare och några som jag vet även pratar och hör lite. Fick också tillfälla ett prata med några hörande församlingsbor och utbyta erfarenheter från respektive församlingar. Det var en trevlig eftermiddag!

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Tecken och julbord

  1. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Händelser och handlingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *