Så här kan man också fira jul

Årets jul består mest av arbetsdagar. Igår var det julafton och jag jobbade på boendet. När jag kom dit vid 13.30-tiden var det ingen hemma, barnen var hemma hos sina föräldrar och förmiddagspersonalen hade redan åkt hem. Jag skulle ju börja klockan 11.00, men tog lite kompledigt eftersom det skulle vara tomt fram till kvällen. Eftersom jag har ganska långt att åka ville jag inte vara hemma för länge, ville ju inte missa Kalle Anka. Visste att ett av barnen skulle komma tillbaka någon gång vid 17-tiden.  

Julgranen på boendet julen 2008

När jag kom till boendet började jag med att ordna lite mat till mig. Vi får äta för en fastslagen kostnad som sedan dras från vår lön. Man skriver upp de måltider man äter. Det fanns skinka, rödbetssallad, jansons frestelse och prinskorv. Med maten bredvid mig satte jag mig sedan i TV-soffan, tog fram boken jag läser och väntade på Kalle Anka. Jag hann ha riktigt skönt i lugn och ro ända fram till 17.30-tiden.

Klockan 19.00 kom en av dem som skulle jobba natt och sedan ytterligare en klockan 21.00. Jag skulle vara jour under natten.

Eftersom det var julafton satt jag kvar länge med arbetskamraterna och såg TV. Det var Tomten är far till alla barnen och Grabben i graven bredvid. Efter filmerna gick jag in i extrarummet för att sova. Läste en stund och sov sedan gott.

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *