Andra världar, men så nära ändå

Idag har jag varit på besök i en annan värld än min vanliga vardag. Har varit på en seminariedag om lönebildning inom svenska kyrkan. Vi fick lära oss en massa om hur man sätter löner, vilka kriterier man ska ha och hur processen ska gå till. Men även om just det här seminariet handlade specifikt om löner i kyrkan så är det i allra högsta grad tillämpligt på andra yrken också. Jag fick massor av tips som jag kan använda i mitt eget lönesamtal med chefen.

Mitt på dagen fick vi lunch. Vi fick gå till en närliggande restaurang där det serverades en god trerätters middag. Till förrätt var det smör, bröd och Husets sallad. Som huvudrätt Kräft- och dillfylld rödspättafilé med basilikasås och ris. Som avslutning fick vi kaffe och lyxpralin.

Efter lunchen hade vi grupparbeten som sedan redovisades och diskuterades. För mig som inte sysslar med lönesättning och lönefrågor till vardags var det en mycket lärorik och givande dag.

Efter seminariet hann jag gå på stan och titta runt lite innan det var dags att åka ut till Söderledskyrkan för en träff med nätverket för hörselombud. Även det var givande, även om jag nog kände mig i tröttaste laget efter en lång dag.

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

3 svar på Andra världar, men så nära ändå

 1. Singelpappan skriver:

  Det verkar som du går på en hel del roliga konferenser och äter en massa god mat!

  Skönt att du får ha det lite lyxigt ibland… 🙂

 2. Kraka skriver:

  Jo, det händer ju lite då och då. Men det mesta ätandet av god mat gör jag alldeles privat. När det gäller utbildningar och konferenser för förtroendevalda så är det just maten man får, det är annars obetald tid. 🙂

 3. Fröken Dr skriver:

  Verkar varit bra för knoppen och kroppen. Kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *